Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα 214

Αναβάθμιση των ΜΕΚΟ 200 στην Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα - Τι θα γίνει με τα 214

Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα μεταξύ της THYSSENKRUPP και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

THYSSENKRUPP και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δεσμεύονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου και του Άγγελου Αγγελίδη, για στενότατη συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει την υποστήριξη και αναβάθμιση των ικανοτήτων των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 και τη συντήρηση και επισκευή υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλμαβανομένης της αναβάθμισης των τεσσάρων ελληνικών 214.

Να σημειωθεί ότι τα Ναυπηγεία Σκαρμαγκά ανακοίνωσαν τη σύμπραξή τους με τη Naval Group, για τη ναυπήγηση των κορβετών Gowind στην Ελλάδα (2+1).

Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα 214

Tην ίδια ώρα, το Πολεμικο Ναυτικό βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει εκτός των 3 Belharra και 4 αμερικανικές LCS ενώ δεν βγαίνει ο σχεδιασμός για τα 2 Ticonderoga, με την εντυπωσιακή η αλήθεια είναι ισχύ πυρός.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται πως το Πολεμικό Ναυτικό προσανατολίζεται σε κάποιου νέου είδους σχεδιασμό των δυνάμεών του.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση που πλέον έχει κερδίσει έδαφος είναι, έλεγε στο geostratigika.gr άνθρωπος με γνώση της υπόθεσης, η Ελλάδα να πάρει άμεσα 4 αμερικανικές LCS.

Μάλιστα ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα πλοία, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους, ενώ βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως έρχονται άμεσα.

Αναφορικά με τη χρήση τους, ο σχεδιασμός θα είναι να αναλάβουν τα LCS περιπολίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να μην καταπονούνται οι βασικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αποστολές συνοδείας.

Ως επίδειξη σημαίας θα είναι οι πρώτες αποστολές των LCS αν και όταν έρθουν στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η σκέψη για τα 2 Ticonderoga δεν έχει πολλούς θαυμαστές εντός του Π.Ν..

Διαβάστε επίσης:

Λάθος του Δένδια που επέτρεψε την επικοινωνιακή καρατόμηση του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης – Λάθος η απομάκρυνσή του;

Απίστευτες σκηνές στο ΟΑΚΑ! Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Γκάλης (vids)

Ο Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα για τον καιρό ως το Σάββατο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα 214». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ