Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζουν τα δικά τους στην Τουρκία: «Δεν λέμε τίποτα για τα νησιά που παράνομα κατέχει η Ελλάδα και τα στρατιωτικοποιεί»

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία ασχολείται με τα νησιά που έχει η Ελλάδα στην κατοχή της.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Συνεχίζουν τα δικά τους στην Τουρκία: «Δεν λέμε τίποτα για τα νησιά που παράνομα κατέχει η Ελλάδα και τα στρατιωτικοποιεί»

Οι προκλήσεις δε σταματούν ποτέ από την Τουρκία, με πολλή συζήτηση να γίνεται ακόμα μία φορά για τα νησιά που έχει η Ελλάδα στην κατοχή της.

Συγκεκριμένα, αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για παράνομη κατοχή από τη χώρα μας, ενώ κάνουν αναφορές και στο στρατό που υπάρχει σε αυτά.

Ο δημοσιογράφος, Φατίχ Αλτάι σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ, στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα, μίλησε για παράνομη κατοχή των ελληνικών νησιών, την ώρα που η Τουρκία δε μιλάει σύμφωνα με τον ίδιο καθόλου γι’ αυτά.

«Δεν λέμε κουβέντα για τα νησιά στο Αιγαίο που κατέχει η Ελλάδα, που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα. Γράφει σχετικά ο Ουμίτ Γιαλίμ, ο πρώην πρέσβης και πρώην γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας. Έχουμε αποδεχθεί τα τετελεσμένα γεγονότα και τις de facto καταστάσεις που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα σχετικά με τα νησιά».

Τουρκία: Αναφορά και στην παύση εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Από κει και πέρα, αναφέρεται και στις προσπάθειες που έκανε η Τουρκία στο παρελθόν για να βρει φυσικό αέριο και όχι μόνο γύρω από την Κύπρο, τονίζοντας ότι έχει δεχτεί ό,τι ζήτησε η Ελλάδα, προκειμένου να έχουν καλές σχέσεις οι δύο χώρες.

«Φαίνεται ότι έχουμε εγκαταλείψει τις δραστηριότητες εξερεύνησης στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία αποκαλούμε κοιτάσματα υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, και τον ισχυρισμό μας ότι ο υπόγειος πλούτος γύρω από την Κύπρο είναι κοινή ιδιοκτησία των δύο κοινοτήτων.

Δεν επαναλαμβάνουμε πλέον αυτόν τον ισχυρισμό. Αποσύραμε τη στρατιωτική μας δραστηριότητα στην περιοχή και τερματίσαμε τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή. Δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ένταση με την Ελλάδα.

Κάναμε σχεδόν όλα όσα ήθελε η Ελλάδα και κάναμε κάθε είδους υποχώρηση. Όπως είπε ο Τζιχάντ Γιαϊτζί, εφόσον αποδεχθήκαμε σιωπηρά τον χάρτη της Σεβίλλης, στον οποίο είχαμε έντονες αντιρρήσεις, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να μας πει. Εμείς δεν τους λέμε τίποτα. Έχουμε καλές σχέσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνεχίζουν τα δικά τους στην Τουρκία: «Δεν λέμε τίποτα για τα νησιά που παράνομα κατέχει η Ελλάδα και τα στρατιωτικοποιεί»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ