Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Ευρωπαϊκή αεροπορική και πυραυλική ασπίδα με HİSAR και SİPER βλέπουν οι Τούρκοι

Η European Sky Shield Initiative (ESSI) ιδρύθηκε το 2022 υπό την ηγεσία της Γερμανίας και της οποίας ο αριθμός μελών έφτασε τα 21 με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ευρωπαϊκή αεροπορική και πυραυλική ασπίδα με HİSAR και SİPER βλέπουν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι αναθάρρησαν από ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που θέλουν την Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία, να εξετάζουν την χρησιμοποίηση των τουρκικών συστημάτων αεράμυνας, HİSAR και SİPER, στην αντιπυραύλική και αντιαεροπορική, ευρωπαϊκή ασπίδα.

«Με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Ασπίδας Ουρανού υπό την ηγεσία της Γερμανίας, η Άγκυρα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αναπτυσσόμενες πλατφόρμες Hisar και Siper μακροπρόθεσμα για να βελτιώσει την αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα της Ευρώπης», τονίζει η τουρκική εφημερίδα STAR, επικαλούμενη «τον ξένο τύπο».,

Το HİSAR και το SİPER θα αναπτυχθούν αρχικά για την υπεράσπιση του τουρκικού εναέριου χώρου και των πολεμικών πλοίων από εχθρικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τονίζεται.

«Η European Sky Shield Initiative (ESSI), η οποία ιδρύθηκε το 2022 υπό την ηγεσία της Γερμανίας και της οποίας ο αριθμός μελών έφτασε τα 21 με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας, στοχεύει στην κατασκευή ενός κοινού συστήματος αεράμυνας με αρμοδιότητα αντιβαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Η ρωσική επιχείρηση «Αδιανόητο» που σε μία μέρα θα καταστρέψει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αγγλίας και της Γαλλίας

Συνεχίζουν τα δικά τους στην Τουρκία: «Δεν λέμε τίποτα για τα νησιά που παράνομα κατέχει η Ελλάδα και τα στρατιωτικοποιεί»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ευρωπαϊκή αεροπορική και πυραυλική ασπίδα με HİSAR και SİPER βλέπουν οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ