Αρχική » Ελληνοτουρκικά

«Σεισμός» στην Τουρκία – Ηττήθηκε στους τρεις μεγάλους δήμους ο Ερντογάν!

Βαριά ήττα υπέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάτι που σίγουρα δεν περίμενε.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
«Σεισμός» στην Τουρκία – Ηττήθηκε στους τρεις μεγάλους δήμους ο Ερντογάν!

Χαμός πραγματικός στην Τουρκία, εκεί που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε μία τεράστια ήττα, όσον αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη.

Αυτό το αποτέλεσμα και η δεύτερη θέση για το κυβερνών κόμμα, φέρνει πολλά σύννεφα τη νίκη του Τούρκου προέδρου στις προεδρικές εκλογές και πολλά ερωτηματικά για τη συνέχεια.

Μάλιστα είδε τον Εκρέμ Ιμάμογλου, που είναι και με τη… βούλα ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, να κάνει το σόου του, να πετάει το σακάκι και τη γραβάτα και βγάζει παράλληλα έναν πολύ καυστικό λόγο.

«Από σήμερα τελείωσε η περίοδος της κηδεμονίας τους ενός ανθρώπου… Τελείωσε. Σήμερα η δημοκρατία έχει πει πρόσω ολοταχώς. Πάντοτε λέγαμε πως στο τέλος κερδίζει πάντα ο λαός. Και σήμερα ξέρετε τι έγινε; Νίκησε ο λαός! Νίκησε η Δημοκρατία!» δήλωσε στους οπαδούς του που σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

«Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Οι εκλογές στις 31 Μαρτίου του 2024 έδειξαν πως σταμάτησε η κατολίσθηση της δημοκρατίας στην Τουρκία και είναι η ημέρα που αρχίζει η ανύψωση της δημοκρατία στη χώρα. Στην ευρύτερη γεωγραφία σήμερα η καρδία της δημοκρατίας Χτυπάει στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι μεγάλη η σημασία αυτής της νίκης της δημοκρατίας. Οι λαοί που ζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα και είναι δυστυχισμένοι, τώρα στρέφουν τα μάτια τους στην Κωνσταντινούπολη» συμπλήρωσε ο Ιμάμογλου.

Σίγουρα η εκλογή του ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στον Ερντογάν που ψάχνει πλέον τρόπου ανασύνταξης.

Ερντογάν: Έντονα παράπονα στο λόγο του!

Ο Τούρκος πρόεδρος φυσικά δε θα μπορούσε να μην εμφανιστεί μετά τη βαριά ήττα και να βγάλει λόγο προκειμένου να μειώσει τις… φωνές των επικριτών του.

Έφυγε λοιπόν από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα, όπου και δήλωσε:

«Δυστυχώς 9 μήνες μετά τη νίκη στις  εκλογές της 14ης και 28ης Μαΐου του 2023, στις τοπικές εκλογές  δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε και ελπίζαμε… Τους τελευταίους δυο μήνες, εγώ ο ίδιος επισκέφθηκα 52 διαφορετικές πόλεις μας.

Εκεί έκανα μεγάλες συγκεντρώσεις. Έγινα ένα με τον λαό μου. Αγκαλιάστηκα. Όμως αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Κάθε πράγμα που συμβαίνει είναι για το καλό. Έτσι λένε οι παλιοί. Κάθε τι είναι για το καλό».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Σεισμός» στην Τουρκία – Ηττήθηκε στους τρεις μεγάλους δήμους ο Ερντογάν!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ