Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Σε απόγνωση ο λαός

Ανεβαίνει επικίνδυνα ο πληθωρισμός στην Τουρκία - Τι θα κάνει ο Ερντογάν;

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία - Σε απόγνωση ο λαός

Σε απόγνωση βρίσκεται ο λαός στην Τουρκία, με τον πληθωρισμό της γειτονικής χώρας να βρίσκεται στα ύψη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο πληθωρισμός στην Τουρκία άγγιξε το 58,9% τον Αύγουστο, ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο ότι θα ξεπεράσει το 70%.

«Τον Αύγουστο ο δείκτης τιμών του καταναλωτή έφτασε στο 9.09% και ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 58.94 και ξεπέρασε τις προβλέψεις. Οι αυξήσεις στις μεταφορές και στα ταξί επηρέασαν τον πληθωρισμό» σχολίασε χαρακτηριστικά η Ασφίν Γιουρντακούλ, παρουσιάστρια του HABERTURK.

Από την άλλη και η Σέλβα Ντεμιραλπ, καθηγήτρια οικονομικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Κοτς εξήγησε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί λέγοντας: «Η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ελεύθερη να κάνει κινήσεις ή δεν θέλει να πατήσει γρήγορο φρένο στην οικονομία. Συμβαίνει ένα από τα δυο. Πάντως στο τέλος του έτους πιστεύω ο πληθωρισμός θα αγγίξει ίσως και ξεπεράσει το 70% Δεν πιστεύω πως η κεντρική τράπεζα θα μας προκαλέσει κάποια θετική έκπληξη».

Με αυτόν τον τρόπο, έγινε και πάλι ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν έχει πολύ δρόμο για να αντιστρέψει το μεγάλο ποσοστό του κόσμου που εναντιώνεται με τις αποφάσεις του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Σε απόγνωση ο λαός». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ