Αρχική » Εξοπλιστικά

Oι Rampage στα ελληνικά F-16 κάνουν τους Τούρκους να τρέχουν

Θα είναι πολλοί και αποτελεσματικοί.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Oι Rampage στα ελληνικά F-16 κάνουν τους Τούρκους να τρέχουν

Oι Rampage στα ελληνικά F-16 κάνουν τους Τούρκους να τρέχουν καθώς φοβούνται το χαμηλό κόστος τους και την απόδοσή τους.

Οι Τούρκοι εδώ και καιρό αναφέρονται στο ενδιαφέρον της Ελλάδας στους πυραύλους Rampage από το Ισραήλ.

Ο λόγος είναι πως οι Τούρκοι διαπιστώνουν πως με τους συγκεκριμένους πυραύλους, η απόκτηση των οποίων από το Ισραήλ βρίσκεται πια στην τελική ευθεία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποκτά ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Oι Rampage στα ελληνικά F-16 κάνουν τους Τούρκους να τρέχουν

Το γεγονός πως οι Rampage έχουν εμβέλεια 150 χλμ και το κόστος τους μπορεί να φτάνει (σ.σ. δεν είναι εξακριβωμένο ακριβώς) ακόμα και στο 1/10 των αντίστοιχων αμερικανικών, δεν περνά απαρατήρητο από τους Τούρκους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα έχει πλέον δυνατότητα να αποκτήσει σημαντικά όπλα και σε μεγάλους αριθμούς.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι ξεκίνησαν μελέτες για την δημιουργία πυρομαχικών που μοιάζουν με τους ισραηλινούς Rampage.

Η τουρκική Roketsan εργάζεται σε παρόμοια πυρομαχικά ενώ εκσυγχρόνισε για πρώτη φορά τον πύραυλο εδάφους-εδάφους TRG-230 (σ.σ. για εκτόξευση από αέρος) και ανέπτυξε τον πύραυλο UAV-230.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δοκιμές βολής των UAV-230 από τα AKINCI.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Διαλύονται τα τουρκικά μαχητικά στον αέρα; – Σαπίζουν; – Δείτε τι έγινε

Η Τουρκία φτιάχνει δικούς της S-400 με 1.000 χλμ εμβέλεια;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Oι Rampage στα ελληνικά F-16 κάνουν τους Τούρκους να τρέχουν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ