Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τι σημαίνει η απίστευτη πρόκληση του «Αττίλα» στην Πράσινη γραμμή: «Η Τουρκία έχει περικυκλώσει την Ελλάδα»!

Ποιοι οι στόχοι της Τουρκίας με τη νέα πρόκληση στην Κύπρο και την Πράσινη γραμμή των Κατεχομένων.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τι σημαίνει η απίστευτη πρόκληση του «Αττίλα» στην Πράσινη γραμμή: «Η Τουρκία έχει περικυκλώσει την Ελλάδα», λένε στρατιωτικοί αναλυτές.

Συνεχίζει τις απίστευτες προκλήσεις η Τουρκία κατά της Ελλάδας και της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα. Έτσι μετά τα όσα έγιναν τους προηγούμενες μήνες στα Βαρώσια και το σόου που έκανε ο Ερντογάν, αυτή τη φορά οι τούρκοι το πήγαν ακόμη παραπέρα στην Πράσινη γραμμή.

Φυσικά αναφερόμαστε στο σοβαρό επεισόδιο με τουρκικές μπουλντόζες να απωθούν οχήματα του ΟΗΕ. Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι και οι τουρκοκύπριοι επιχειρούν την ανατροπή του status quo στην ουδέτερη ζώνη στα Κατεχόμενα στην Κύπρο γι αυτό και προκάλεσαν ανοιχτά τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.

Στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν τις παράνομες εργασίες κατασκευής δρόμων στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα δέχθηκαν προπηλακισμούς και φθορές στα οχήματα τους. Ενδεικτική η εικόνα που Τουρκοκύπριοι απομακρύνουν τα αυτοκίνητα του ΟΗΕ με μπουλντόζες.

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση Λευκωσίας και Αθήνας. Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αποδοκίμασαν τις απαράδεκτες επιθέσεις ενώ συμφώνησαν να προβούν στις δέουσες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο. Σε υψηλούς τόνους ήταν και η καταδίκη των προκλήσεων από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ευρωκοινοβουλίου, τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, αλλά και από Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και τη διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η επίθεση Τουρκοκυπρίων σε άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, στην Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο.

«Η Τουρκία έχει περικυκλώσει την Ελλάδα – Mια ενδεχόμενη απειλή δεν είναι πλέον μόνο εξ Ανατολών. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Κύπρος είναι ο αδύναμος κρίκος την παρούσα στιγμή», είπε ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ι. Μπαλτζώης, λέγοντας ότι έαν το επιτύχουν θα βάλουν «πόδι» στην Ανατολική Μεσόγειο για τουλάχιστον έναν αιώνα.

Επίσης, ο Τουρκολόγος, νομικός Δ. Σταθακόπουλος δήλωσε πως η Αμερική θέλει άτυπα να εντάξει την Κύπρο στο ΝΑΤΟ.

Δείτε παρακάτω ρεπορτάζ για τι σημαίνουν όσα συνέβησαν στην Πράσινη γραμμή

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι σημαίνει η απίστευτη πρόκληση του «Αττίλα» στην Πράσινη γραμμή: «Η Τουρκία έχει περικυκλώσει την Ελλάδα»!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ