Αρχική » Εξοπλιστικά

Kύπρος: Επέκταση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Βασίζεται στην Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Kύπρος: Επέκταση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Kύπρος: Επέκταση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τη Λευκωσία να εκφράζει την ικανοποίησή της.

Με ικανοποίηση δέχτηκαν στην Κύπρο την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προχωρήσει στην επέκταση της άρσης του εμπάργκο όπλων έναντι της Κύπρου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την επαναβεβαίωση της εν λόγω απόφασης και την επέκτασή της για το οικονομικό έτος 2024, η οποία βασίζεται στην νομοθεσία “Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act” που θέσπισε το Αμερικανικό Κογκρέσο το 2019», τονίζεται σε ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.

«Η απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης καταδεικνύει την συνεχιζόμενη αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας», σημειώνεται ενώ υπογραμμίζεται ότι στόχος «παραμένει η εμβάθυνση αυτής της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας που διεξάγεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της ανάγκης για οικοδόμηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σήμερα στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πρώτη γραμμή της Αμερικής σε αυτή τη στρατηγική και οικονομικά ζωτική περιοχή περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς και αρκετές αραβικές χώρες, ξεκινώντας από την Αίγυπτο και την Ιορδανία», είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), Ντέιβιντ Χάρις μετά την υπογραφή του νόμου για την ασφάλεια και την ενεργειακή εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου (Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Kύπρος: Επέκταση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ