Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Ενοχλήθηκαν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε το αυτονόητο για την Κύπρο!

Στο στόχαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για τις δηλώσεις του περί κατοχικής Τουρκίας.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τούρκοι: Ενοχλήθηκαν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε το αυτονόητο για την Κύπρο, ότι δηλαδή η Τουρκία αποτελεί μια κατοχική δύναμη.

Τούρκοι: Ενοχλήθηκαν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε το αυτονόητο για την Κύπρο! Ότι δηλαδή η Τουρκία αποτελεί μια κατοχική δύναμη στην περιοχή εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ συμμετείχε σε εκδήλωση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας υψηλόβαθμός ιερωμένος που βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο με αφορμή την επέτειο της παράνομής τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, είπε μεταξύ άλλων οτι «Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή και την παράνομη κατοχή του 1/3 του νησιού και δεν πρέπει να να υπάρξει μια δεκαετία χωρίς να γίνει αποδεκτή μία ειρηνική λύση», κάτι που ενόχλησε όπως φαίνεται τα τουρκικά ΜΜΕ που υποστήριξαν οτι «…ο Αρχιεπίσκοπος υπερέβη τα όριά του, παρουσιάζοντας την Τουρκία ως κατακτητή» και «Σκανδαλώδες ξέσπασμα εκπροσώπου της ελληνικής εκκλησίας στην Αμερική. Κατοχική δύναμη η Τουρκία».

Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρθηκαν σε επίσης κάτι αυτονόητο, στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αρχιεπίσκοπος και όταν η Τουρκία είχε βεβηλώσει την Αγιά Σοφιά μετατρέποντάς την από το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρουν οι Τούρκοι για τις δηλώσεις Ελπιδοφόρου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Ενοχλήθηκαν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε το αυτονόητο για την Κύπρο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ