Αρχική » Γεωστρατηγική

Οι Ολλανδοί ενημέρωσαν τους Έλληνες της φρεγάτας Ψαρά για την επίθεση των drone – Η τυχαία επίσκεψη και ο θαυμασμός των Ολλανδών για το ελληνικό anti – drone

Γιατί ο κυβερνήτης του HNLMS Karel Doorman βρίσκονταν πάνω στην ελληνική φρεγάτα Ψαρά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Οι Ολλανδοί ενημέρωσαν τους Έλληνες της φρεγάτας Ψαρά για την επίθεση των drone - Η τυχαία επίσκεψη και ο θαυμασμός των Ολλανδών για το ελληνικό anti - drone

Απίθανα πράγματα έγιναν κατά την διάρκεια της Κυριακής, όταν εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα από τέσσερα drone των Χούτι.

Την ώρα της επίθεσης, ο κυβερνήτης ολλανδικού πλοίου υποστήριξης που έπλεε στην περιοχή βρίσκονταν σε εθιμοτυπική επίσκεψη στην ελληνική φρεγάτα Ψαρά, με τους Ολλανδούς του HNLMS Karel Doorman να ενημερώνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, τους Έλληνες συναδέλφους τους για την επικείμενη απειλή των τεσσάρων drone.

Η συνέχεια είναι γνωστή, με τους Έλληνες να θέτουν σε λειτουργία το ελληνικό anti – drone σύστημα της φρεγάτας Ψαρά, το οποίο και έστειλε… σπίτι τους τρία drone των Χούτι (ένα έπεσε και δύο έκαναν ακύρωση αποστολής) ενώ ένα τέταρτο καταρρίφθηκε αφού μπήκε στην εμβέλεια των όπλων της ελληνικής φρεγάτας (σ.σ. πυροβόλο).

Μάλιστα το ελληνικό σύστημα anti-drome προκάλεσε τον θαυμασμό των Ολλανδών, καθώς ο κυβερνήτης του HNLMS Karel Doorman βρίσκονταν πάνω στην ελληνική φρεγάτα Ψαρά και είδε σε πραγματικό χρόνο όλη την ελληνική επιχείρηση.

Oι Ολλανδοί πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, είχαν προετοιμαστεί να παράσχουν ιατρική φροντίδα αν κάτι δεν… πήγαινε καλά.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: «Ανακάλυψε» βάση της Μοσάντ στην Κύπρο! (vid)

Τουρκία: Αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά της σχέδια – Ετοιμάζει τεράστια παραγωγή μαχητικών με 300 ΚΑΑΝ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Ολλανδοί ενημέρωσαν τους Έλληνες της φρεγάτας Ψαρά για την επίθεση των drone – Η τυχαία επίσκεψη και ο θαυμασμός των Ολλανδών για το ελληνικό anti – drone». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ