Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα πάρουν τρία MQ-9B Sea Guardian – Bλέπουν τα Bayraktar σαν παιδικά παιχνίδια

Να σημειωθεί πως τα MQ-9B Sea Guardian μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις πυραύλους αέρος-εδάφους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Οι Έλληνες θα πάρουν τρία MQ-9B Sea Guardian - Bλέπουν τα Bayraktar σαν παιδικά παιχνίδια

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα πάρουν τρία MQ-9B Sea Guardian με κοστος κοντά στα 400 εκατ. ευρώ.

Από τα τουρκικά ΜΜΕ δεν θα μπορούσε να λείπει η είδηση της ανάπτυξης από τις ΗΠΑ στην Λάρισα των αμερικανικών UAV MQ-9.

Οι Τούρκοι δεν αναφέρουν αριθμό, καθώς όπως υποστηρίζεται αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τους Αμερικανούς, όμως κάνουν λόγω και για αγορά από την Αθήνα αντίστοιχων UAV.

Σύμφωνα με το τουρκικό gdh.digital, η Ελλάδα θα προμηθευτεί από τις ΗΠΑ τρία MQ-9B Sea Guardian, με κόστος κοντά στα 400 εκατ. ευρώ.

Nα σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ελληνική κίνηση είναι ήδη γνωστή από το καλοκαίρι, όμως οι Τούρκοι την επαναφέρουν καθώς η συγκεκριμένη προσθήκη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πολλαπλασιάζει την ισχύ τους.

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα πάρουν τρία MQ-9B Sea Guardian

Μιλάμε για UAV που πετούν έως και 40 ώρες συνεχόμενα στα 15.000 πόδια, με εμβέλεια έως και 1.900 χλμ, ταχύτητα κοντά από 300 έως 480 χλμ/ώρα, ενώ μπορούν να μεταφέρουν φορτίο άνω των 2 τόνων.

Να σημειωθεί πως τα MQ-9B Sea Guardian μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire ή τέσσερις πύραυλους Hellfire και δύο κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες GBU-12 Paveway II.

Ενδεικτικό είναι πως τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά Bayraktar έχουν μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ.

Την ίδια ώρα, σε ΣΟΚ βρίσκεται η τουρκική διπλωματία μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αίγυπτο, με τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ να μην έχουν πάρει ακόμα κεντρική γραμμή για την τουρκική αντίδραση.

Με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλφατάχ αλ Σίσι καθορίστηκαν τα δυτικά όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ με την Λιβύη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει ακόμα… πρωτοσέλιδα για την αιγυπτιακή ΑΟΖ, καθώς είναι εμφανές πως η τουρκική διπλωματία βρίσκεται σε ΣΟΚ από την αιγυπτιακή απόφαση, ενώ και το πολιτικο περιβάλλον στην Τουρκία δεν σηκώνει στην παρούσα φάση τουρκική ήττα στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Πυρηνικές βόμβες θα μεταφέρουν τα ελληνικά F-35;

Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνόησε επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, χαράσσοντας ΑΟΖ που συμφώνησε με την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Οι Έλληνες θα πάρουν τρία MQ-9B Sea Guardian – Bλέπουν τα Bayraktar σαν παιδικά παιχνίδια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ