Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πυρηνικές βόμβες θα μεταφέρουν τα ελληνικά F-35;

Τι λέει μέλος της οργάνωσης International Physicians for the Prevention of Nuclear War.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Πυρηνικές βόμβες θα μεταφέρουν τα ελληνικά F-35;

Πυρηνικές βόμβες θα μεταφέρουν τα ελληνικά F-35 γι αυτό τα ονομάζουν και πυρηνικά βομβαρδιστικά ακτιβιστές στη Γερμανία;

Η Γερμανία ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου του αρχηγού του γερμανικού Επιτελείου, Έμπερχαρντ Ζορν και του διοικητή γερμανικής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ίνγκο Γκέρχαρτς, την υπογραφή της σύμβασης για την αγορα από το Βερολίνο των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35.

Ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Γκέρχαρτς δήλωσε ότι τα F-35 είναι τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο ενώ πρόσθεσε πως πολλοί από «τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ τα έχουν αγοράσει και θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

«Αυτό θα επιτρέψει τη συνεργασία που απαιτείται στη συμμαχία», ανέφερε.

Τα γερμανικά F-35 θα μπουν σε υπηρεσία το 2028 ενώ οι πιλότοι θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση στις ΗΠΑ το 2026.

Πυρηνικές βόμβες θα μεταφέρουν τα ελληνικά F-35;

Την ίδια ώρα η Ζάνθι Χολ, της οργάνωσης International Physicians for the Prevention of Nuclear War, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ότι το αεροπλάνο που θα αγοράσει η Γερμανία από την Lockheed Martin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων.

«Είναι σημαντικό για εμάς ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει, και φυσικά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι πολλοί από εμάς στο κοινοβούλιο καταλαβαίνουμε ότι πραγματικά δεν θέλουμε αυτό το πυρηνικό βομβαρδιστικό (F-35) και πιστεύουμε ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στη συμφωνία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κάτι καλύτερο», είπε η Χολ.

«Η Γερμανία δεν έχει πυρηνική βόμβα, αλλά οι ΗΠΑ έχουν εδώ μια πυρηνική βόμβα», συμπλήρωσε η ακτιβίστρια ενώ σημείωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 που αγόρασε η Γερμανία θα μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής πυρηνικών του ΝΑΤΟ.

Και ακτιβιστές της Greenpeace διαδήλωσαν μπροστά από το γερμανικό κοινοβούλιο, κρατώντας πανό που προειδοποιούσαν για πυρηνικό πόλεμο και προέτρεψαν τους νομοθέτες να αντιταχθούν στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την κυβέρνηση.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που ενδιαφέρεται επίσης για την αγορά των F-35 την ώρα που η Τουρκία έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος των S-400.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Γερμανούς ακτιβιστές πάμε για ενιαίο στρατό του ΝΑΤΟ με τη δυνατότητα μεταφοράς και πυρηνικών και θα είναι και η Ελλάδα όπως φαίνεται μέσα σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα.

Διαβάστε επίσης:

Σε ΣΟΚ η τουρκική διπλωματία μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αίγυπτο

Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνόησε επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, χαράσσοντας ΑΟΖ που συμφώνησε με την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρηνικές βόμβες θα μεταφέρουν τα ελληνικά F-35;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ