Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Απειλούν ξανά την Ελλάδα με το Tayfun φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Την Ελλάδα σημαδεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ με τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Απειλούν ξανά την Ελλάδα με το Tayfun φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Για ακόμη μία φορά η Τουρκία αναλύει τα εξοπλιστικά της βάζοντας την Ελλάδα στο στόχαστρο στέλνοντας νέες απειλές. Την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζουν το νέο βαλλιστικό πύραυλο «Cenk» ο Tayfun φαίνεται πως παραμένει το «αγαπημένο» μέσο για να εξαπολύσουν απειλές προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα Τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα φιλοκυβερνητικό κανάλι έκανε ανάλυση της εμβέλειας του βαλλιστικού πύραυλου Tayfun παρουσιάζοντας πως μπορεί να πλήξει την Ελλάδα. Οι πύραυλοι Tayfun έχουν εμβέλεια 200 με 250 χιλιόμετρα και οι αναλύσεις έδειξαν πως μπορεί να χτυπηθεί η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη ανάλογα με το που μπορεί να τοποθετηθεί ο πύραυλος στην Τουρκία.

Οι αναλυτές έδειξαν τον χάρτη στον οποίο απεικονιζόταν η εμβέλεια του πυραύλου στην Ελλάδα και τη Συρία συγκεκριμένα. Τοποθετώντας θεωρητικά τον Tayfun στη Σμύρνη ή στην Κύπρο έδειξαν πως η ηπειρωτική Ελλάδα και η Αθήνα απέχουν ελάχιστα για τον πύραυλο και είναι εύκολος στόχος. Εντύπωση μάλιστα προκαλούν και τα γελάκια των αναλυτών ότι «αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας ας το σκεφτεί».

Όλα αυτά την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανοίξει διάλογο με την Ελλάδα μιλώντας για «αλλαγή σελίδας». Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες μάλιστα την Αθήνα για νέες συζητήσεις ενώ πίσω στην Τουρκία οι απειλές συνεχίζονται προς τη χώρα μας. 

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Απειλούν ξανά την Ελλάδα με το Tayfun φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ