Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος

Η σκέψη λοιπόν που κερδίζει έδαφος.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος

Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος στο μυαλό των ναυάρχων.

Η Ελλάδα έχει πάρει την απόφαση να ενισχύσει τον Στόλο της με νέα πλοία.

Η αρχή έγινε με την αγορά τριών γαλλικών φρεγατών Belharra ενώ στον σχεδιασμό υπήρχε η απόφαση για την αγορά και τριών κορβετών, με πιθανότερη την επιλογή των γαλλικών Gowind (σ.σ. είχε κάνει σχετικές ανακοινώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης).

Ενώ η κατασκευή των τριών Belharra κινείται με γοργούς ρυθμούς, τον τελευταίο καιρό έχει παγώσει το θέμα των νέων κορβετών, για τις οποίες έχει καταθέσει ισχυρή πρόταση και η Ιταλία με την τύπου Doha.

Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος

Η σκέψη λοιπόν που κερδίζει έδαφος είναι να πάει ακόμα πιο πίσω η αγορά των 3+1 κορβετών και το χρονικό διάστημα έως την απόκτησή τους να καλυφθεί με την αγορά και τέταρτης Belharra, καθώς η αρχική συμφωνία αφορούσε σε 3+1 γαλλικές φρεγάτες.

Η έναρξη του σχεδιασμού για τις ευρωκορβέτες, πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, ανοίγει παράθυρο απόκτησης των συγκεκριμένων κορβετών από την Ελλάδα, σε χρόνο βέβαια μεταγενέστερο απ’ ότι θα έρχονταν οι γαλλικές ή ιταλικές κορβέτες.

Η λύση της τέταρτης Belharra λύνει τα χέρια των ναυάρχων, οι οποίοι έχουν στο τραπέζι και τη λύση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ελαφριών φρεγατών κλάσης Freedom LCS, αφού πρώτα διορθωθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα συγκεκριμένα πλοία.

Να σημειωθεί πως εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα LCS, για τα οποία η Lockheed Martin υποστηρίζει πως έχουν πλέον λυθεί, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αφήσουν την λογική των μικρών πλοίων στην άκρη, καθώς θέλουν μεγαλύτερα σε μέγεθος πλοία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις από Κίνα και Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Το ΣΟΚ με τα Eurofighter Tranche 4 που θέλουν να πάρουν οι Τούρκοι – Οι απίστευτες ημερομηνίες παράδοσης

Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία – Μιλούν για ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της Ελλάδας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ