Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για την άσκηση της Ελλάδας στον Έβρο – «Προβοκάτσια των Ελλήνων»

Συνεχίζει το… επιθετικό κλίμα η Τουρκία, ακόμα και με τις ασκήσεις που κάνει η Ελλάδα.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για την άσκηση της Ελλάδας στον Έβρο - «Προβοκάτσια των Ελλήνων»

Πολλές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία η άσκηση «RIVER ROUTE» που πραγματοποίησε η Ελλάδα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν επίθεση στη χώρα μας, μιλώντας για «προβοκάτσια των Ελλήνων».

Ενώ παράλληλα τονίζουν ότι η πρόκληση ήταν πολύ μεγάλη, αφού έγινε πολύ κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, κάτι που φέρνει προβλήματα στις σχέσεις τους.

Μπορεί Τουρκία και Ελλάδα να έχουν συμφωνήσει σε ορισμένα πράγματα, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα τουρκικά Μέσα, έχουν αλλάξει το κλίμα και το τρόπο αντιμετώπισής τους.

Τουρκία: Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ!

Αρχικά το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤV100, τονίζει ότι: «Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ήρθαν στο σημείο μηδέν των συνόρων, συγκέντρωσαν δυνάμεις και πραγματοποίησαν στρατιωτική άσκηση. Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεώρησαν πως η άσκηση αυτή είναι προκλητική.

Η γειτονική χώρα πάλι έκανε προβοκάτσιες και πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο ελληνικός στρατός με τα άρματα μάχης και τα ελικόπτερα ήρθε στο σημείο μηδέν. Στόχος της άσκησης ήταν η διεξαγωγή της επιχείρησης για την διέλευση των συνόρων με στόχο την Τουρκία. Στην προβοκατόρικη άσκηση συμμετείχαν και παρατηρητές από 6 διαφορετικές χώρες. Την άσκηση την παρακολούθησαν από σκηνή που στήθηκε δίπλα στον  Έβρο ποταμό».

Ενώ την ίδια στιγμή το τηλεοπτικό δίκτυο Sozcu TV, ανέφερε ότι:

«Υπάρχει ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις. Η Ελλάδα πραγματοποίησε μια στρατιωτική άσκηση σε περιοχή δίπλα από τα σύνορα με την Τουρκία . Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και ελικόπτερα την παρακολούθησαν 6 παρατηρητές ανάμεσά τους ήταν από τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Αρμενία.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη δυτική Θράκη στο σημείο μηδέν των συνόρων με την Τουρκία και η στρατιωτική άσκηση είχε το σενάριο  διάβασης  των ποταμών. Την άσκηση την παρακολούθησαν παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Αρμενία και την Βουλγαρία Στόχος της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση για την διάβαση  των υδάτινων εμποδίων και ποταμών κάτω από πραγματικές συνθήκες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για την άσκηση της Ελλάδας στον Έβρο – «Προβοκάτσια των Ελλήνων»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ