Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ο Μενέντες βάζει εμπόδια λένε οι τούρκοι – Δυσκολίες για τα F-16

Πολλά τα εμπόδια για τα F-16 στην Τουρκία - Ο ρόλος του Μπομπ Μενέντες

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Ο Μενέντες βάζει εμπόδια λένε οι τούρκοι - Δυσκολίες για τα F-16

Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία αναφορικά πάντα με την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 από τις ΗΠΑ, με τα εμπόδια να συνεχίζονται για τον Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα βάζοντας στο τραπέζι το όνομα του Μπομπ Μενέντες.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε νέα εμπόδια που βάζει ο Μπομπ Μενέντες στην αγορά των F-16 από την Τουρκία, καθώς όπως γράφουν, ο ίδιος εξακολουθεί να εκφράζει την αντίρρησή του και μιλάει και για ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται στη γειτονική χώρα, μέχρι και το 2030. το ΚΑΑΝ αναμένεται να πετάει με τουρκικούς κινητήρες ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να εκσυγχρονίσει ρωσικά μαχητικά και συγκεκριμένα τα SU-25 του Αζερμπαϊτζάν.

Θυμίζουμε πως ο Ερντογάν σε πρόσφατη ομιλία του πέταξε και πάλι καρφιά, λέγοντας πως παρά τα εμπόδια και τα φανερά και κρυφά εμπάργκο, η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της αμυντικής της βιομηχανίας.

Ακόμη έκανε και μια επικοινωνιακή επίδειξη δύναμης, προσθέτοντας πως σε χερσαία, εναέρια και θαλάσσια μέσα καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες της με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες!

Παράλληλα όμως, την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η προεδρία μιλούσε για επενδύσεις που εξασφάλισε από τις χώρες του κόλπου ύψους 100 δισ. δολάρια, μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ερντογάν μείωσε το ποσό στα 50 δισ. δολάρια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ο Μενέντες βάζει εμπόδια λένε οι τούρκοι – Δυσκολίες για τα F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ