Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με φόντο τα νησιά – Ο στόχος του Ερντογάν

Νέες προκλήσεις από τα ΜΜΕ στην Τουρκία που επαναφέρουν το θέμα των νησιών

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με φόντο τα νησιά - Ο στόχος του Ερντογάν

Τα πάνω κάτω και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα πάει να φέρει η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα των νησιών.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι κάνουν αναφορές στο θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και στο κόλπο μπαίνει και ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, μιλώντας για όσα είπε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με την ερώτηση να αναφέρει «Είπατε ότι αρχίζει μια νέα εποχή. Τι είδους προσδοκίες έχουμε από την Αθήνα για το μέλλον; Θα αποκτήσει δυναμική ο δρόμος που είναι να διανυθεί σε αυτό το σημείο για τα νησιά, τα οποία θα έπρεπε ήδη να είναι αποστρατιωτικοποιημένα;».

Η πάσα προς τον Ερντογάν δόθηκε με τον ίδιο να βγάζει και πάλι την προκλητική του στάση λέγοντας πως ορισμένοι φίλοι της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο και το λόμπι, τους υποκινούν συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος έκανε και την αισιόδοξη πρόβλεψη του πως οι όποιες δυσκολίες ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, θα ξεπεραστούν.

Για αυτόν τον λόγο, έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών Χακάν που είναι σε επαφή με τον Έλληνα ομόλογό του αλλά και τις σχέσεις του Συμβούλου του Τσαγατάϊ Κιλίτς με την ειδικό αντιπρόσωπο του Μητσοτάκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με φόντο τα νησιά – Ο στόχος του Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ