Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Στόχος του Ερντογάν ο 2ος γύρος εκλογών – Όλα δείχνουν νίκη Kιλιτσντάρογλου

Ζοφερό το τοπίο για τον Ερντογάν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Στόχος του Ερντογάν ο 2ος γύρος εκλογών - Όλα δείχνουν νίκη Kιλιτσντάρογλου

Με τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, το μυστήριο με την επόμενη ημέρα στην ηγεσία της γειτονικής χώρας εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Οι δυσκολίες για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Κεμάλ Kιλιτσντάρογλου είναι πολλές και ο τούρκος πρόεδρος έχει ήδη plan b σε περίπτωση ήττας στον 1ο γύρο.

Τουρκία: Στόχος του Ερντογάν ο 2ος γύρος εκλογών – Όλα δείχνουν νίκη Kιλιτσντάρογλου

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Kιλιτσντάρογλου είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη που δεν αποκλείεται να έρθει από την πρώτη κιόλας φάση των εκλογών.

Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη οδηγεί τον Ερντογάν στο να ελπίζει σε έναν 2ο γύρο που ίσως ανατρέψει υπέρ του τα δεδομένα, αν και εφόσον παραμείνει κοντά στη νίκη.

Τη δεδομένη στιγμή, ο τούρκος υποψήφιος πρόεδρος και ηγέτης της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 49,4%, έναντι 47,1% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Στόχος του Ερντογάν ο 2ος γύρος εκλογών - Όλα δείχνουν νίκη Kιλιτσντάρογλου

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν σε χθεσινή ομιλία του επιστράτευσε με αποκάλυψε του προς τον κόσμο, ότι μετά από το φυσικό αέριο, ανακάλυψαν στην Τουρκία και πετρελαιοπηγές, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές.

Αυτό στάθηκε ως αφορμή για έντονη κριτική από πλευράς αντιπολίτευσης που αναφέρθηκε σε ακόμη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να βελτιωθεί η δημοτικότητα του Ερντογάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Στόχος του Ερντογάν ο 2ος γύρος εκλογών – Όλα δείχνουν νίκη Kιλιτσντάρογλου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ