Αρχική » Διεθνή

Έκθεση δικηγόρων: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία των Γιαζίντι

Η έκθεση υπογραμμίζει τη δεσμευτική ευθύνη των κρατών να αποτρέψουν μία γενοκτονία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Διεθνή Viral
Έκθεση δικηγόρων: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία των Γιαζίντι

Έκθεση δικηγόρων: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία των Γιαζίντι ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Έκθεση ομάδας διακεκριμένων δικηγόρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδεικνύει την ενοχή της Τουρκίας για πράξεις γενοκτονίας κατά των Κούρδων Γιεζίντι, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η έκθεση υπογραμμίζει τη δεσμευτική ευθύνη των κρατών να αποτρέψουν γενοκτονία στο έδαφός τους, ακόμη κι αν αυτή διαπράττεται από τρίτο μέρος, όπως η ομάδα Ισλαμικό Κράτος (IS/DAESH/ISIS).

Έκθεση δικηγόρων: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία των Γιαζίντι

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι υπάρχει ευθύνη βάσει του διεθνούς δικαίου για την Τουρκία, γιατί από το 2014, Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν τα στραβά μάτια στην πώληση, τη μεταφορά και την υποδούλωση γυναικών και παιδιών Γιαζίντι και βοήθησαν στην εκπαίδευση μαχητών που συνδέονται με το ISIS για να πολεμήσουν τους Κούρδους εχθρούς τους στη Συρία, ενισχύοντας έτσι τους δράστες της γενοκτονίας.

«Οι Τούρκοι αξιωματούχοι γνώριζαν και/ή αγνόησαν σκόπιμα στοιχεία ότι αυτά τα άτομα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την εκπαίδευση για να διαπράξουν απαγορευμένες πράξεις εναντίον των Γιαζίντι», αναφέρεται στην έκθεση των 278 σελίδων.

Επίσης κατηγορούνται η ιρακινή κυβέρνηση γιατί δεν συντονίστηκε με τις κουρδικές αρχές ή δεν ανέλαβε δράση για να μεταφέρει τους Γιαζίντι σε ασφαλές μέρος καθώς και η συριακή κυβέρνηση η οποία «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη μεταφορά και κράτηση των σκλαβωμένων Γιαζίντι στο έδαφός της».

Διαβάστε επίσης:

Anadolu: Προβλήματα στην ναυαρχίδα των Τουρκων – Τρέμει – Έχει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά και το σύστημα πρόωσης;

Ερντογάν και Μητσοτάκης σκηνοθετούν ένταση στο Αιγαίο για να πάνε στις εκλογές με αυξημένα ποσοστά; – Τι αποκαλύπτει η Εστία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκθεση δικηγόρων: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία των Γιαζίντι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ