Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Toυρκία: Το 2026 θα πάρει τα πρώτα F-35 η Ελλάδα – Μέχρι το 2031 θα τα έχει πάρει όλα

Την ίδια ώρα, για άλλη μία φορά οι Τούρκοι... πιάστηκαν στον ύπνο και έμαθαν για την άσκηση από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Toυρκία: Το 2026 θα πάρει τα πρώτα F-35 η Ελλάδα - Μέχρι το 2031 θα τα έχει πάρει όλα

Toυρκία: Το 2026 θα πάρει τα πρώτα F-35 η Ελλάδα αναφέρουν οι Τούρκοι σε ένα τα πιο έγκυρα αμυντικά σάιτ της χώρας.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, μέχρι το 2031 η Ελλάδα θα έχει πάρει και τα 20 F-35 που αιτήθηκε από τους Τούρκους.

«Η Ελλάδα αναμένεται να προμηθευτεί 18-24 μαχητικά αεροσκάφη F-35 συνολικής αξίας 3-3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά το savunmasanayist.com.

«Σύμφωνα με το ισχύον πακέτο, εάν η Ελλάδα αποφασίσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα, το πρώτο από τα 20 αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθεί το 2026 και το τελευταίο αεροσκάφος το 2031», τονίζεται.

Στην Τουρκία έχει πάρει μεγάλη έκταση η επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, στη γραμμή παραγωγής των F-35 στο Τέξας, όπου δεν παρέλειψε να βγάλει και φωτογραφία με το αεροπλάνο που επίσημα ζήτησε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο αρχηγός, τρολάρει τους Τούρκους, αφού η Τουρκία έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35, λόγω της αγοράς της Άγκυρας των ρωσικών S-400, ανέφερε το sportime.gr, αναφορικά με την συγκεκριμένη επίσκεψη.

Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως οι Τούρκοι εβλεπαν τα ελληνικά F-16 να περνούν κάτω από την μύτη τους και να πηγαίνουν στο Ισραήλ και την Κύπρο για άσκηση.

Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι… πιάστηκαν στον ύπνο και έμαθαν για την άσκηση από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι 12 ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν οι Τούρκοι στον Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζονται για νέα Ίμια στο Πολεμικό Ναυτικό – Πώς θα ψάχνουν τους Τούρκους κομάντο
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Toυρκία: Το 2026 θα πάρει τα πρώτα F-35 η Ελλάδα – Μέχρι το 2031 θα τα έχει πάρει όλα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ