Αρχική » Εξοπλιστικά

Bayraktar: Το τέλος των τουρκικών drone ξεκίνησε από την Ουκρανία – Τι λένε οι Αμερικάνοι

Tα τουρκικά drone είναι αργά και «πολύ εύκολος στόχος».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή
Bayraktar: Το τέλος των τουρκικών drone ξεκίνησε από την Ουκρανία - Τι λένε οι Αμερικάνοι

Bayraktar: Το τέλος των τουρκικών drone ξεκίνησε από την Ουκρανία, με τους Ρώσους να έχουν βρει τρόπους να τα ρίχνουν.

Υπερεκτιμημένα αποδείχτηκαν τα τουρκικα drone στην Ουρκανία, τα οποία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, θεωρούνταν από τους Ουκρανούς ως «όπλο νίκης».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάμουελ Μπέντετ, ειδικό στο Αμερικανικό Κέντρο Ναυτικής Ανάλυσης (CNA), τα τουρκικά drone είναι αργά και «πολύ εύκολος στόχος για καλά οργανωμένα συστήματα αεράμυνας».

«Από τότε που ο ρωσικός στρατός μπόρεσε να δράσει μαζί, κατάφεραν να καταρρίψουν πολλά TB2. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, σχεδόν όλα τα drones έχουν καταστραφεί στο Κίεβο», σημείωσε ο Αμερικανός ειδικός.

Bayraktar: Το τέλος των τουρκικών drone ξεκίνησε από την Ουκρανία – Τι λένε οι Αμερικάνοι

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν από την Τουρκία από 35 έως 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, ωστόσο, οι μεγάλες τους απώλειες ανάγκασαν τους Ουκρανούς να τα μετατρέψουν σε ανιχνευτές και να τα χρησιμοποιούν στη μέγιστη απόσταση.

«Αυτό, όμως, επίσης δεν εγγυάται την επιβίωση τους», τονίζεται.

Πάντως η Ουκρανία δεν βιάζεται να εγκαταλείψει αυτήν την τεχνική καθώς στα μέσα Ιουλίου, ο Αλεξάντερ Καμίσιν, υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή Bayraktar στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Είδαν οι Τούρκοι το 17ο ελληνικό μαχητικό – Τι τους έκανε εντύπωση – Ήρθε και το 418 λένε

Τούρκοι: Ανησυχία για το F-16 Viper 005 που επιστρέφει στην Ελλάδα παρέα με F-35

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Το τέλος των τουρκικών drone ξεκίνησε από την Ουκρανία – Τι λένε οι Αμερικάνοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ