Αρχική » Εξοπλιστικά

Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού από την MBDA ψωνίζει και η Ελλάδα (όπως και το Ισραήλ).

Αριστοτέλης Παπαργύρης Εξοπλιστικά Διεθνή
Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra

Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra και ζητάνε λεφτά για να δώσουν πίσω τα δεδομένα.

Μία απίστευτη ιστορία βιομηχανικής κατασκοποίας συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, με θύμα την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πυραύλων της Ευρώπης.

Πρόκειται για την MBDA η οποία κατασκευάζει εκτός των άλλων τους πυραύλους Μeteor των ελληνικών Rafale καθώς και τους Aster 30 των νέων ελληνικών φρεγατών Belharra.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ Adrastea, εισέβαλαν στην βάση δεδομένων του μεγαλύτερου κατασκευαστή πυραύλων στην Ευρώπη και εκλεψαν 60 GB δεδομένων.

https://gagadget.com/en/152685-hackers-hacked-into-europes-largest-missile-manufacturer-mbda-60-gb-of-data-on-sams-missile-systems-and-contracts-stolen/

Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra

Σύμφωνα με τους χάκερ, διαθέτουν στα χέρια τους σχέδια, βίντεο, παρουσιάσεις και συμφωνίες για τα πυραυλικά συστήματα της MBDA.

Oι χάκερ ζητούν χρήματα για να επιστραφούν τα δεδομένα ενώ η MBDA αρνείται ότι έχει υποκύψει στον εκβιασμό.

Η MBDA αρνείται ότι η Adrastea χάκαρε τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της MBDA είπε στο Cybernews ότι μετά την άρνηση της εταιρείας να υποκύψει σε αυτήν την απειλή εκβιασμού και να πληρώσει λύτρα, «η εγκληματική ομάδα έχει διαδώσει πληροφορίες στο Διαδίκτυο, καθιστώντας τις προσβάσιμες για πληρωμή».

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού από την MBDA ψωνίζει και η Ελλάδα (όπως και το Ισραήλ).

Από την MBDA είχαν ζητήσει πριν από λίγο καιρό οι Τούρκοι την μεταφορά τεχνολογίας, πράγμα που δεν δέχτηκαν oι Ιταλοί και οι Γάλλοι.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΠ: Κάποτε πλήρωνε η Κυβέρνηση των ΗΠΑ τους μισθούς των στελεχών της

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά οπλισμένα πολεμικά πλοία στην περιοχή ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου – Προετοιμασμένοι για θερμό επεισόδιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάκαραν τους πυραύλους των Rafale και των Belharra». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ