Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Οι νέες ελληνικές φρεγάτες με τους Aster 30 κάνουν πλέον αποδεδειγμένα ελληνική λίμνη το Αιγαίο

Η γαλλική φρεγάτα Alsace κατάφερε να αναχαιτίσει τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων τω Χούτι, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις πυραύλους Aster 30.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Οι νέες ελληνικές φρεγάτες με τους Aster 30 κάνουν πλέον αποδεδειγμένα ελληνική λίμνη το Αιγαίο

Οι Aster 30 της γαλλικής MBDA δέχτηκαν μία σειρά από διθυραμβικά σχόλια μετά τις επιτυχίες τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

θυμίζεται πως η γαλλική φρεγάτα Alsace, στην πραγματικότητα, κατάφερε να αναχαιτίσει, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, «τρεις αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι που εκτοξεύτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα εναντίον της και των πολιτικών πλοίων που συνόδευε», σημειώνει το meta-defense.fr.

Η φρεγάτα Alsace κατάφερε να αναχαιτίσει τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων των Χούθι, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις πυραύλους Aster 30, αποδεικνύοντας την εξαιρετική απόδοση αυτού του πυραύλου.

Να σημειωθεί πως τους Aster 30 θα διαθέτουν και οι 3+1 ελληνικές FDI.

H αποτελεσματικότητα των Aster 30 στο πεδίο της μάχης «προκάλεσε σάλο, ιδιαίτερα στη Δύση».

«Για πολύ καιρό μάλιστα, τα γενικά επιτελεία και τα ναυαρχεία αμφέβαλλαν για τις επιδόσεις που ανακοίνωσε η MBDA, σχετικά με τον πύραυλο Aster 15/30, ιδίως στον αντιβαλλιστικό τομέα, προτιμώντας αμερικανικές λύσεις όπως οι Patriot PAC-3 ή οι SM-6, παρά την αποδεδειγμένη απόδοση του πυραύλου, κατά τη διάρκεια δοκιμών και εκπαίδευσης», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεφορτώνονται τους Patriot οι Ισραηλινοί και λένε πως μόνο να… μαζεύουν σκόνη είναι

Πάνω από 20.000 Τούρκοι σε Χίο – Σάμο – Κω και Ρόδο από την αρχή της βίζας – Γιορτάζουν οι Έλληνες λένε οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Οι νέες ελληνικές φρεγάτες με τους Aster 30 κάνουν πλέον αποδεδειγμένα ελληνική λίμνη το Αιγαίο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ