Αρχική » Εξοπλιστικά

Mirage 2000 vs F-16: Το ΣΟΚ σε άσκηση – Δεν πίστευαν τι μπορούν να κάνουν τα γαλλικά μαχητικά

Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα διαθέτει τα M2000-5.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Mirage 2000 vs F-16: Το ΣΟΚ σε άσκηση - Δεν πίστευαν τι μπορούν να κάνουν τα γαλλικά μαχητικά

Mirage 2000 vs F-16: Το ΣΟΚ σε άσκηση, με τους παρατηρητές να μην πιστεύουν τι μπορεί να κάνουν τα γαλλικά μαχητικά που έχει και η Ελλάδα.

Ενώ πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα γαλλικά Rafale που έχει αγοράσει η Ελλάδα, και δικαίως βέβαια συμβαίνει αυτό, αφού πρόκειται για τρομακτικά όπλα που αναβαθμίζουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ήρθε μία άσκηση στην Ταϊβάν για να επιβεβαιώσει πως και τα Mirage 2000-5 δεν πάνε… πίσω.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα Mirage 2000-5 αντιτάχθηκαν στα F-16 Block 20s της 17ης μοίρας μάχης μαχητικών της Ταϊβάν, κατά τη διάρκεια διαφόρων σεναρίων αεράμυνας.

Mirage 2000 vs F-16: Το ΣΟΚ σε άσκηση – Δεν πίστευαν τι μπορούν να κάνουν τα γαλλικά μαχητικά

Έτσι, στην ταϊβανέζικη άσκηση, τα Mirage 2000-5 αντιμετώπισαν F-16 Block 20s καταγράφοντας, σύμφωνα με το meta-defense.fr την απώλεια σε προσομοίωση ενός μόνο μαχητικού, ενάντια στην καταστροφή ολόκληρης της αντίπαλης μοίρας που αποτελείται από τα F-16V.

Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα διαθέτει τα M2000-5. Tα 15 αποκτήθηκαν από τη Γαλλία, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι αεροσκάφη Μ2000 της ΠΑ, τα οποία αναβαθμίστηκαν σε Μ2000-5, στο εργοστάσιο της ΕΑΒ.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Θέλουν να ακυρώσουν τις δυνατότητες των Rafale με τους Meteor με πρόφαση τη Συνάντηση Τουρκίας-Ελλάδας

Βρήκε χρυσάφι στο ελληνικό ελαιόλαδο ζάμπλουτος σεΐχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mirage 2000 vs F-16: Το ΣΟΚ σε άσκηση – Δεν πίστευαν τι μπορούν να κάνουν τα γαλλικά μαχητικά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ