Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Το γαλλικό μαχητικό της Ελλάδας που ξαφνικά ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους

Η δημοτικότητα των Rafale έχει «ενισχύσει την ανερχόμενη θέση της Γαλλίας στο διεθνές εμπόριο όπλων».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Διεθνή
Rafale: Το γαλλικό μαχητικό της Ελλάδας που ξαφνικά ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους

Rafale: Το γαλλικό μαχητικό της Ελλάδας που ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους τους και πουλάει σαν… τρελό.

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα έχει η Wall Street Journal στα γαλλικά Rafale, τα οποία όπως σημειώνεται έχουν αφήσει πίσω τον ανταγωνισμό.

«Αυτό το 20χρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος ξεπέρασε ξαφνικά τους αντιπάλους του», τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Άλιστερ ΜακΝτόναλντ, με τον Βρετανό δημιογράφο να τονίζει ότι τα Rafale «βραβεύονται για την ικανότητά τους να μεταφέρουν μεγάλο ωφέλιμο φορτίο όπλων».

Rafale: Το γαλλικό μαχητικό της Ελλάδας που ξαφνικά ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους

Ο Άλιστερ ΜακΝτόναλντ σημειώνει πως τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία αγόρασε και η Ελλάδα επωφελούνται από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στην Ευρώπη και την Ασία και το εμπάργκο στην Ρωσία.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η δημοτικότητα των Rafale έχει «ενισχύσει την ανερχόμενη θέση της Γαλλίας στο διεθνές εμπόριο όπλων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται ως αυτό της Ινδονησίας, όπου, την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωναν πως η χώρα πήρε την άδεια να αγοράσει μαχητικά F-15, «την ιδια μέρα η Ινδονησία αγόραζε γαλλικά μαχητικά Rafale».

Tην ίδια ώρα, ετοιμάζονται οι δολοφονικοί SCALP των Mirage και Rafale της Ελλάδας με την σχετική ανακοίνωση να κάνουν οι Γάλλοι.

Η MBDA ενισχύει τη στενή της σχέση με την Ελλάδα με σύμβαση για την αναβάθμιση μέσης διάρκειας ζωής (MLR) των πυραύλων SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.

Διαβάστε επίσης:

Και ξαφνικά ετοιμάζονται οι δολοφονικοί SCALP των Mirage και Rafale της Ελλάδας – Άμεση αντίδραση της Τουρκίας

F-35: Γι’ αυτό η Τουρκία τρέμει την βάση στην Ανδραβίδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Το γαλλικό μαχητικό της Ελλάδας που ξαφνικά ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ