Αρχική » Εξοπλιστικά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία για τα F-16» – Ικανοποίηση στην Άγκυρα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής και προσφοράς για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής και προσφοράς για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία

Tην επιστολή αποδοχής για την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ υπέγραψε η Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η Τουρκία υπέγραψε την επιστολή αποδοχής των πωλήσεων F-16», ανέφερε χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Μάθιου Μίλερ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία υπέγραψε την προσφορά και την επιστολή αποδοχής για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-16».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τουρκία θα αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16.

Νωρίτερα, η αμερικανική πλευρά είχε κάνει λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου», αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, δήλωσε πως «ένα σημαντικό βήμα προόδου έγινε σήμερα προκειμένου η Τουρκία να αγοράσει τα τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και να εκσυγχρονίσει τον υπάρχοντα στόλο της F-16».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά ΜΜΕ προβλέπουν «απόβαση» 50.000 τουριστών στην Ελλάδα!

Γιατί η Ελλάδα κάνει μεγάλες ασκήσεις σε αέρα – ξηρά – θάλσσσα σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία για τα F-16» – Ικανοποίηση στην Άγκυρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ