Αρχική » Εξοπλιστικά

Switchblade 600: Η Ελλάδα αγοράζει σε τιμή ΣΟΚ περιπλανώμενα πυρομαχικά με βεληνεκές 40 χλμ.

Ο Σάββας Δ. Βλάσσης και το doureios.com, πάνε το ρεπορτάζ ένα βήμα παραπέρα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Switchblade 600: Η Ελλάδα αγοράζει σε τιμή ΣΟΚ περιπλανώμενα πυρομαχικά με βεληνεκές 40 χλμ.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για τα περιπλανώμενα Switchblade 300 και Switchblade 600, με το ενδιαφέρον να έχει καταγραφεί ήδη από το Geostratigika από τον Αύγουστο του 2022, όταν και ξεκίνησαν οι Έλληνες επιτελείς να εξετάζουν τα Switchblade λόγω των επιτυχιών τους στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Τώρα, ο Σάββας Δ. Βλάσσης και το doureios.com, πάνε το ρεπορτάζ ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε κοντά στην ενεργοποίηση του προγράμματος απόκτησης των Switchblade και μάλιστα, όπως αναφέρεται, το συνολικό κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί κατά τα 2/3 από τις ΗΠΑ (σ.σ. από τις πιστώσεις FMF).

Αρχικά είχαν προκριθεί τα ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά, όμως το δεδομένο της κάλυψης των 2/3 του κόστους από τους Αμερικανούς στην περίπτωση προτίμησης των Switchblade, άλλαξε τις ισορροπίες υπέρ της αμερικανικής πρότασης.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το Switchblade 600 να εγκατασταθεί σε ελαφρά οχήματα ειδικών επιχειρήσεων MRZR 4 και Flyer, βαρύτερα HMMWV ή ακόμη και τεθωρακισμένα M1117.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Συνεχίζει να σκανάρει την Ελλάδα – Τρεις Belharra στα χέρια της χώρας μας!

Τουρκικό Ινστιτούτο: Αν δεν συζητηθούν η διαμάχη κυριαρχίας στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα συνεχίσουν να κρέμονται από ένα νήμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Switchblade 600: Η Ελλάδα αγοράζει σε τιμή ΣΟΚ περιπλανώμενα πυρομαχικά με βεληνεκές 40 χλμ.». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ