Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Drone: Τα Switchblade που θέλει η Ελλάδα αλλάζουν τον πόλεμο – Δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η Τουρκία

Να σημειωθεί ότι το 40 χλμ βεληνεκές του Switchblade 600 είναι κατά πολύ καλύτερο από την εμβέλεια πυρός των τουρκικών Bayraktar, που δεν ξεπερνά τα 15 χλμ.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Drone: Τα Switchblade που θέλει η Ελλάδα αλλάζουν τον πόλεμο - Δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η Τουρκία

Drone: Τα Switchblade που θέλει η Ελλάδα αλλάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία αφού δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η ρωσική αεράμυνα.

Την ίδια ώρα αν τα πάρει η Αθήνα θα… κάνουν βόλτες στην Τουρκία, με την προβληματική αεράμυνα να μην μπορεί να τα σταματήσει.

Η Σάρα Κρεπς είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Τεχνολογικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Cornell και Senior Fellow στο Brookings Institute ενώ είναι ειδική στον πόλεμο με μη επανδρωμένα.

Ο Κρεπς μιλώντας στο 19fortyfive.com τόνισε πως τα συστήματα αεράμυνας δεν είναι έτοιμα ή διαμορφωμένα για να αντιμετωπίσουν τα περιπλανώμενα πυρομαχικά.

«Στο Switchblade είναι δύσκολο να αμυνθεί κανείς γιατί έχει μικρότερη διατομή ραντάρ από τον τύπο του αεροσκάφους στο οποίο είναι προσανατολισμένο ένα τυπικό σύστημα αεράμυνας», ανέφερε.

Drone: Τα Switchblade που θέλει η Ελλάδα αλλάζουν τον πόλεμο – Δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η Τουρκία

Σύμφωνα με την Κρεπς, είναι σαφές ότι «η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη για αυτά τα καμικάζι drones και ακόμη και τώρα μπορούμε να δούμε ότι είναι δύσκολο να τα σταματήσουν».

Η Ουκρανία έχει πολύ περισσότερα Switchblade (τύπου Switchblade 300 και Switchblade 600) από τα μεγαλύτερα Bayraktar TB-2, ώστε ακόμη και αν κάποια από αυτά καταρρίπτονται, άλλα να μπορούν να περάσουν (σ.σ. από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας) και να δώσουν ψυχολογικό και στρατιωτικό πλεονέκτημα.

Το Σαββατοκύριακο κάποιο παρόμοιο είδος drone έπληξε το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.

Να σημειωθεί ότι το 40 χλμ βεληνεκές του Switchblade 600 είναι κατά πολύ καλύτερο από την εμβέλεια πυρός των τουρκικών Bayraktar, που δεν ξεπερνά τα 15 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

28/8/1826: Η σημασία της νίκης των Ελλήνων στον Πολυάραβο

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Iron Dome από τους Τούρκους – Αντέγραψαν τους Ισραηλινούς;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Drone: Τα Switchblade που θέλει η Ελλάδα αλλάζουν τον πόλεμο – Δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ