Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στο UAV-230 ήταν το ισραηλινό Rampage των 300 χλμ εμβέλειας

«Φέρεται να έχει εμβέλεια 300 χιλιομέτρων», λένε.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στο UAV-230 ήταν το ισραηλινό Rampage των 300 χλμ εμβέλειας

Τούρκοι: Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στο UAV-230 ήταν το ισραηλινό Rampage, τιτλοφορείται τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το savunmasanayist.com, η «Ελλάδα προμηθεύεται το Rampage από το Ισραήλ ως απάντηση στο UAV-230 Supersonic Air-Launched Ballistic Missile που αναπτύχθηκε από τη Roketsan».

«Η Roketsan είχε πρόσφατα ολοκληρώσει τις δοκιμές του UHA-230 Supersonic Air-Launched Balistic Missile , που αναπτύχθηκε μέσω του συστήματος πυραύλων επιφανείας-εδάφους TRG-230», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Το UAV-230, το οποίο μπορεί να εκτοξευθεί από την AKINCI TİHA, πέτυχε επίσης την πρώτη εξαγωγική επιτυχία», αναφέρεται.

Οι Τούρκοι τονίζουν πως σε «απάντηση, η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην προμήθεια ενός παρόμοιου πυραύλου που ονομάζεται Rampage από το Ισραήλ».

Τούρκοι: Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στο UAV-230 ήταν το ισραηλινό Rampage των 300 χλμ εμβέλειας

«Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το SavunmaSanayiST.com, το Ελληνικό Συμβούλιο Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων, που συνεδρίασε πρόσφατα, έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τις αμυντικές προμήθειες. Μεταξύ των αποφάσεων είναι η προμήθεια πυραύλων αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Rampage από το Ισραήλ», αναφέρεται.

«Το Rampage, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon, διαθέτει σύστημα καθοδήγησης GPS/INS και Ant-Jam GNSS κατά του ηλεκτρονικού πολέμου. Το βλήμα ζυγίζει 580 κιλά. Έχει διάμετρο 306mm, μήκος 4,7 μέτρα και απόκλιση <10 μέτρα», σημειώνει το savunmasanayist.com.

«Το Rampage, το οποίο έχει επιλογές γενικής χρήσης, κατακερματισμένες και διεισδυτικές κεφαλές, φέρεται να έχει εμβέλεια 300 χιλιομέτρων», υπογραμμίζεται.

Οι Τούρκοι τονίζουν ότι το UAV-230, από την άλλη πλευρά, έχει ένα σοβαρό στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι του Rampage καθώς μπορεί να εκτοξευθεί από UCAV όπως το AKINCI ή το AKSUNGUR.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτική προειδοποίηση για την Αγιά Σοφιά – «Αν δεν κλείσει θα καταρρεύσει»

Ισραήλ: Το Ιράν δημιουργεί γυναικείο τάγμα στη Συρία με όπλο του να αρέσει στους άνδρες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στο UAV-230 ήταν το ισραηλινό Rampage των 300 χλμ εμβέλειας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ