Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό

Τι να έγραφαν δηλαδή οι Τούρκοι; Θα μας διαλύσει στον ηλεκτρονικό πόλεμο η Ελλάδα;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε - Θα έχουν ECM και θα είναι... διαστημικό

Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε διάφοροι πως δεν θα έχουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό.

Πολλά γράφονται για τις νέες ελληνικές φρεγάτες Belharra, η πρώτη εκ των οποίων (3+1) που αγόρασε η Ελλάδα από τη Naval Group καθελκύθηκε την Τετάρτη.

Η ΚΙΜΩΝ είναι η πρώτη νέα φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εδώ και 25 χρόνια και ήδη, μετά την απόφαση για την αγορά των γαλλικών φρεγατών άρχισε η… παραπληροφόρηση.

Η ίδια παραπληροφόρηση συνεχίστηκε και κατά την καθέλκυση της ΚΙΜΩΝ, με διάφορα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για έλλειψη συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου από τις FDI.

Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό

Ό, τι και να διαβάζετε, το geostratigika σημειώνει το αυτονόητο. Οι Γάλλοι δεν υπήρχε περίπτωση να μετέφεραν κρίσιμη γαλλική τεχνολογία με το… καλημέρα στην Αθήνα.

Όμως οι νέες ελληνικές φρεγάτες αλλά και οι γαλλικές κορβέτες, αν τελικά αγοραστούν οι Gowind, φυσικά και θα έχουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Θα είναι ίσως κάποια συστήματα ECM εξαγωγικής διαμόρφωσης (σ.σ. αν και κάποιες πηγές σημειώνουν πως θα είναι τα ίδια με των γαλλικών).

Απλά να… σημειωθεί πως τα δημοσιεύματα περί ελλείμματος ECM στις νέες ελληνικές φρεγάτες έκαναν από τις πρώτες μέρες την εμφάνισή τους και στον τουρκικό αμυντικό τύπο.

Τι να έγραφαν δηλαδή οι Τούρκοι; Θα μας διαλύσει στον ηλεκτρονικό πόλεμο η Ελλάδα; Και δυστυχώς αυτά τα δημοσιεύματα υιοθετούνται και από… ελληνικές πένες.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στο UAV-230 ήταν το ισραηλινό Rampage των 300 χλμ εμβέλειας

Τούρκοι: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια οπλισμένων HERON με πυραύλους αέρος – εδάφους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ