Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια οπλισμένων HERON με πυραύλους αέρος – εδάφους

«Τα HERON διαθέτουν εντυπωσιακές δυνατότητες», λένε οι Τούρκοι.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια οπλισμένων HERON με πυραύλους αέρος - εδάφους

Τούρκοι: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια οπλισμένων HERON με πυραύλους αέρος – εδάφους, αναφέρουν τουρκικα δημοσιεύματα του αμυντικού τύπου της χώρας.

Οι Τούρκοι σημειώνουν την αγορά από την Ελλάδα τριών UAV HERON που νοικιάστηκαν από το Ισραήλ για δραστηριότητες αναγνώρισης και επιτήρησης.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, τα «ελληνικά UAV HERON βρίσκονται δίπλα στα παλαιότερα UAV Pegasus και χρησιμοποιούνται μαζί με αυτά σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης».

Τούρκοι: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια οπλισμένων HERON με πυραύλους αέρος – εδάφους

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, «χάρη στην τεχνολογία τους τα HERON διαθέτουν εντυπωσιακές δυνατότητες στην ανάλυση εικόνας και μπορούν να αναλάβουν εργασίες εκτός από την αναγνώριση και επιτήρηση ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), την συλλογή πληροφοριών, ακόμη και την αναγνώριση στόχων».

Το τουρκικό δημοσίευμα καταλήγει πως «η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει επίσης την προμήθεια της έκδοσης UCAV των HERON εξοπλισμένων με πυραύλους αέρος-εδάφους».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάλι με τουρκικά δημοσιεύματα, η Ελλάδα συζητά με το Ισραήλ για να πάρει το προηγμένο σύστημα άμυνας BARAK MX, το οποίο μπορεί να χτυπήσει μαχητικά, UAV, ελικόπτερα, πυραύλους και βόμβες ταυτόχρονα.

Τα BARAK Interceptors, κατακόρυφης εκτόξευσης με κάλυψη 360°, μπορεί να πετύχει στόχους με χαμηλή διατομή ραντάρ και υψηλή ευελιξία ενώ ανιχνεύει μαχητικά, πυραύλους, drone οποιουδήποτε μεγέθους, ελικπότερα και έξυπνες βόμβες.

Με εμβέλεια επίσημα 35 και 70 χλμ. (σ.σ. φτάνει έως και τα 150 χλμ) το BARAK MX διαθέτει οκτώ πυραύλους ανά εκτοξευτή, είναι παντός καιρού και παρέχει μια ενιαία ολοκληρωμένη λύση για πολλαπλές ταυτόχρονες εναέριες απειλές από διαφορετικές πηγές και διαφορετικές εμβέλειες.

Διαβάστε επίσης:

Aμερικανός αξιωματούχος λέει για την Ελλάδα ό, τι δεν ήθελε να ακούσει η Τουρκία – Τι θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο

Τούρκοι: Η Ελλάδα συζητά με το Ισραήλ για να πάρει το BARAK MX -Μπορεί να χτυπήσει μαχητικά, UAV, ελικόπτερα, πυραύλους και βόμβες ταυτόχρονα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την προμήθεια οπλισμένων HERON με πυραύλους αέρος – εδάφους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ