Αρχική » Γεωστρατηγική

Aμερικανός αξιωματούχος λέει για την Ελλάδα ό, τι δεν ήθελε να ακούσει η Τουρκία – Τι θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι βλέπει στο εγγύς μέλλον ο Αμερικανός.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Aμερικανός αξιωματούχος λέει για την Ελλάδα ό, τι δεν ήθελε να ακούσει η Τουρκία - Τι θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο

Aμερικανός αξιωματούχος λέει για την ενισχυση της Ελλάδας και το ρόλο της στο ΝΑΤΟ ό, τι δεν ήθελε να ακούσει η Τουρκία.

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τόνισε ότι η «Τουρκία είναι ένα κρίσιμο μέλος του ΝΑΤΟ γεωγραφικά λόγω της θέσης της στα Στενά και στη Μέση Ανατολή», όμως όπως σημείωσε, εάν οι Τούρκοι «δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπεύθυνα βήματα επί της κυβέρνησης Ερντογάν, τότε αυτό θα αυξήσει τη σημασία της Ελλάδας και τον ρόλο που είναι έτοιμη να αναλάβει».

Ο Μπόλτον εξήγησε ότι πιστεύει ότι ένα «ισχυρότερο ΝΑΤΟ απαιτεί ισχυρότερη συμμετοχή της Ελλάδας» ενώ σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο «οι ΗΠΑ δεν ασκούν αρκετή πίεση στην Τουρκία».

Aμερικανός αξιωματούχος λέει για την Ελλάδα ό, τι δεν ήθελε να ακούσει η Τουρκία

«Ως εκ τούτου, η αστάθεια και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν στο εγγύς μέλλον», συμπλήρωσε.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο όχι μόνο για τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και για τη Μεσόγειο. Τώρα βλέπουμε εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την Ευρώπη», είπε.

Ο Anti-Türkiye Μπόλτον «μίλησε σε ελληνική εφημερίδα», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα, με φόντο τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου στην Καθημερινή.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Η Ελλάδα συζητά με το Ισραήλ για να πάρει το BARAK MX -Μπορεί να χτυπήσει μαχητικά, UAV, ελικόπτερα, πυραύλους και βόμβες ταυτόχρονα

Φρένο από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για F-16 και μετά την αποχώρηση Μενέντεζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Aμερικανός αξιωματούχος λέει για την Ελλάδα ό, τι δεν ήθελε να ακούσει η Τουρκία – Τι θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ