Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκος Ναύαρχος: Τρέλα να πάρουμε βρετανικές φρεγάτες Type 23 που ήθελε η Ελλάδα – Καλύτερες οι ολλανδικές λέει

Σύμφωνα με τον Γκιουρντενίζ, «εργάστηκε με τις Type-23 κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης FOST στην Αγγλία και αυτή η κατηγορία δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκος Ναύαρχος: Τρέλα να πάρουμε βρετανικές φρεγάτες Type 23 που ήθελε η Ελλάδα - Καλύτερες οι ολλανδικές λέει

Τούρκος Ναύαρχος: Τρέλα να πάρουμε βρετανικές φρεγάτες Type 23 που ήθελε η Ελλάδα, λέει στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet o Τσεμ Γκιουρντενίζ.

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α., Τσεμ Γκιουρντενίζ, ερωτήθηκε από την τουρκική εφημερίδα για την φημολογούμενη συμφωνία της Άγκυρας με το Λονδίνο, για την αγορά των μεταχειρισμένων βρετανικών φρεγατών Type 23.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσία Ακάρ, βρέθηκε στο Λονδίνο στις 16 Ιανουαρίου, όπου και συμφώνησε με τον Βρετανό ομολογό του, Μπεν Γουάλας, για την αγορά της πρώτης (σ.σ. έχει 12) μεταχειρισμένης Type 23 από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τσεμ Γκιουρντενίζ χαρακτηρίσει «τρέλα» τη συγκεκριμένη αγορά, τονίζοντας ότι κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του η Τουρκία αντιμετώπιζε σημαντικά θέματα στην συντήρηση των βρετανικών πλοίων.

«Θα περιμένουμε δύο χρόνια για ένα κομμάτι από το ραντάρ της συγκεκριμένης φρεγάτας», σημείωσε.

Τούρκος Ναύαρχος: Τρέλα να πάρουμε βρετανικές φρεγάτες Type 23 που ήθελε η Ελλάδα – Καλύτερες οι ολλανδικές λέει

Σύμφωνα με τον Γκιουρντενίζ, «εργάστηκε με τις Type-23 κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης FOST στην Αγγλία και αυτή η κατηγορία δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα».

«Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε τη στροφή της Τουρκίας προς τα παλιά πλοία της Αγγλίας όταν η αμυντική βιομηχανία είναι έτοιμη και το ναυπηγείο είναι έτοιμο να υποστηρίξει την αμυντική βιομηχανία», συμπλήρωσε.

«Γνωρίζαμε για τις ολλανδικές φρεγάτες που πωλούνταν εκείνη την εποχή για 20 εκατομμύρια λίρες η καθεμία. Αυτά ήταν “καυτά” πλοία, πλοία υπηρεσίας και όχι μεταχειρισμένα πλοία. Οι βρετανικές φρεγάτες δεν είναι κακές, αλλά δεν ταιριάζουν στον προϋπολογισμό μας. Η συντήρησή τους είναι πολύ δαπανηρή. Πρέπει επίσης να τα εξοπλίσουμε σωστά, πράγμα που σημαίνει και πάλι πολλά χρήματα», κατέληξε ο Τούρκος ναύαρχος ε.α..

Διαβάστε επίσης:

Drone: Τρέχει να προλάβει την Ελλάδα η Τουρκία με το τουρκικό Αρχύτας

Τα 7 «υπερ-όπλα» της Ελλάδας που τρέμουν οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος Ναύαρχος: Τρέλα να πάρουμε βρετανικές φρεγάτες Type 23 που ήθελε η Ελλάδα – Καλύτερες οι ολλανδικές λέει». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ