Αρχική » Εξοπλιστικά

Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα

Θα μπορουν να μεταφέρουν 30 Bayraktar, στην κυριολεξία, έξω από την Αθήνα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα

Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα με το TCG Anadolu.

Το νέο τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο έχει μήκος 231 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα.

Με μέγιστο εκτόπισμα πλήρους φορτίου 27 χιλιάδες 436 τόνους, το πλοίο μπορεί να λειτουργεί με μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον 20,5 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων με εμβέλεια πλεύσης τουλάχιστον 9 χιλιάδων ναυτικών μιλίων με πλήρες φορτίο.

Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό πλοίο «μπορεί να μεταφέρει συνολικά 94 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 13 αρμάτων μάχης, 27 τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων επίθεσης (ZAHA), 6 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, 33 διαφόρων οχημάτων και 15 ρυμουλκούμενων στα καταστρώματα οχημάτων», σημειώνει η τουρκική Star.

Δέκα ελικόπτερα ή 11 Bayraktar μπορούν να αναπτυχθούν στο θάλαμο πτήσης του πλοίου και 19 ελικόπτερα ή 30 drone μπορούν να μεταφερθούν στο υπόστεγο ενώ το πλοίο θα φιλοξενεί 1223 άτομα προσωπικό.

Με λίγα λόγια, το τουρκικό αεροπλανοφόρο, κινούμενο στα διεθνή χωρικά ύδατα, θα μπορεί να μεταφέρει 30 Bayraktar, στην κυριολεξία, έξω από την Αθήνα.

Tην ίδια ώρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε την πώληση στην Ελλάδα των Spike NLOS το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς η συμφωνία με την Ελλάδα για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων ανέρχεται στα 400 εκατ. δολάρια.

Οι πύραυλοι «Spike» παράγονται από την ισραηλινή Rafael ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας Γιάβ Χαρ-Εβέν υπογράμμισε ότι οι πύραυλοι Spike «θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ισχύ του ελληνικού στρατού».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ανακοίνωσε την πώληση στην Ελλάδα των Spike NLOS

Νίκος Δένδιας: Θα προσεγγίσουμε την Τουρκία – Λίγες οι πιθανότητες επιτυχίας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ