Αρχική » Γεωστρατηγική

Ελικόπτερο γαλλικής φρεγάτας καταρρίπτει drone των Χούτι

Πρόκειται για το πρώτο γαλλικό ναυτικό ελικόπτερο στην ιστορία, που πέτυχε μια τέτοια κατάρριψη.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική
Ελικόπτερο γαλλικής φρεγάτας καταρρίπτει drone των Χούτι

Οι γαλλικές φρεγάτες συνοδεύουν πολιτικά πλοία που διέρχονται από τον Κόλπο του Άντεν, το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ και την Ερυθρά Θάλασσα, έχοντας καταρρίψει αρκετά drones και πυραύλους Χούτι.

Ωστόσο, στις 20 Μαρτίου οι Γάλλοι για πρώτοι φορά κατάφεραν να αναχαιτίσουν drone με τη χρήση ελικοπτέρου του Γαλλικού Ναυτικού.

Σύμφωνα λοιπόν με την ευρωπαϊκή διοίκηση της επιχείρησης EUNAVFOR Aspides, «στις 20 Μαρτίου, ενώ εκτελούσε στενή προστασία του @EUNAVFORASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα, το ελικόπτερο που επέβαινε σε ένα γαλλικό αντιτορπιλικό κατέρριψε drone των Χούτι που απειλούσε την εμπορική πλοήγηση».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το meta-defense.fr, το μοναδικό πλοίο στην περιοχή, υπό τη διοίκηση του Aspide, ήταν η γαλλική αντιαεροπορική φρεγάτα Alsace.

Η Alsace διαθέτει ελικόπτερο Panther, για αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης.

Από πλευράς οπλισμού, το Panther διαθέτει πολυβόλο 7,62 χλστ. Επομένως, είναι πιθανότατα αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του drone.

Πρόκειται για το πρώτο γαλλικό ναυτικό ελικόπτερο στην ιστορία, που πέτυχε μια τέτοια κατάρριψη.

Διαβάστε επίσης:

Μείον ένα Viper μετά την πτώση του F-16 52+

F-35: θα δώσουν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί τους πυραύλους 1.000 χλμ εμβέλειας – Στη Γερμανία τους δίνουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελικόπτερο γαλλικής φρεγάτας καταρρίπτει drone των Χούτι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ