Αρχική » Γεωστρατηγική

Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν πόλεμο με την Ελλάδα τον Μάρτιο

Τι ανησυχεί τους Τούρκους και γιατί θεωρούν πως τον Μάρτιο θα έχουμε γεγονότα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν πόλεμο με την Ελλάδα τον Μάρτιο

Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν πόλεμο με την Ελλάδα τον Μάρτιο και τι λέει δημοσιογράφος που είναι η φωνή του Ερντογάν στην Τουρκία.

Πόλεμο βλέπει με την Ελλάδα ο Τούρκος δημοσιογράφος Ιμπραΐμ Καραγκιούλ.

Σύμφωνα με δημοσίευσή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Καραγκιούλ τονίζει ότι η επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια «είναι καθαρά αιτία πολέμου».

Ο Καραγκιούλ αναδημοσιεύει ανάλυση του trhaber.com, σύμφωνα με την οποία η επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών της υδάτων στην Κρήτη θα είναι «ο βήμα που θα ξεκινήσει τον πόλεμο με την Αθήνα».

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα δηλώσει 12 μίλια στην Κρήτη τον Μάρτιο και τα τουρκικά πλοία θα είναι κλειστά από το Αιγαίο προς τη Μεσόγειο», σημειώνει το trhaber.com.

«Η διοίκηση της Αθήνας, που δεν εγκαταλείπει τον εξοπλισμό πολλών χερσαίων περιοχών κοντά στην Τουρκία, θα εφαρμόσει σύντομα την προκλητική απόφαση των 12 μιλίων στην Κρήτη», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν πόλεμο με την Ελλάδα τον Μάρτιο

«Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν ότι η κίνηση για επέκταση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στα νότια της Κρήτης στα 12 μίλια θα έρθει στην ημερήσια διάταξη τον Μάρτιο. Υπάρχει ένας ενδιαφέρον λόγος για τον οποίο αυτό το βήμα, που τους τελευταίους μήνες έχει καλύψει συχνά την ελληνική τηλεόραση, θα γίνει τον Μάρτιο», σημειώνουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, «οι Έλληνες, που έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής 10 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, πιστεύουν ότι μέχρι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμοι οι πιλότοι που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα αεροσκάφη. Με άλλα λόγια, η Αθήνα θα κινδυνεύσει να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία βασιζόμενη σε 10 αεροσκάφη Rafale», συμπληρώνεται στην ανάλυση.

«Ο ελληνικός Τύπος χρησιμοποιεί την εξής έκφραση: “Η εκπαίδευση των πιλότων θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Η Ελλάδα θα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα στον αέρα έναντι της Τουρκίας”, γράφουν οι Τούρκοι ενώ υποστηρίζεται ότι «η απόφαση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ».

Την ίδια ώρα, το Τουρκικό Κέντρο Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής (TURK DEGS), που ιδρύθηκε από τον Τούρκο, βετεράνο υποναύαρχο, Τσιχάτ Γιαϊτσί, γνωστό ως πατέρα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», προειδοποιεί ότι «εάν τα ελληνικά χωρικά ύδατα επεκταθούν στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, η έξοδος από τη “Θάλασσα των Νησιών” (σ.σ. όπως λένε ακραίοι Τούρκοι Αιγαίο) προς τη Μεσόγειο θα είναι κλειστή» για τα τουρκικά πλοία.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο

Ελληνοτουρκικά: Σε αναστάτωση οι Τούρκοι για τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη – «Ψάχνουν» αιτίες πολέμου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν πόλεμο με την Ελλάδα τον Μάρτιο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ