Αρχική » Γεωστρατηγική

Η πίεση σε Ελλάδα και Ισπανία απέδωσε καρπούς – Στέλνουν Patriot στην Ουκρανία οι Ισπανοί!

Τι θα κάνει η Ελλάδα πλέον, μετά τη συνεχόμενη πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ;

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Η πίεση σε Ελλάδα και Ισπανία απέδωσε καρπούς – Στέλνουν Patriot στην Ουκρανία οι Ισπανοί!

Αρκετά μεγάλη πίεση είχε δεχτεί η Ελλάδα και η Ισπανία από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σας είχαμε αναφέρει για να στείλουν βοήθεια στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν αυτά τα αμερικανικά συστήματα κλήθηκαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στις αμυντικές του προσπάθειες.

Η Ισπανία λοιπόν δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και αποφάσισε να παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, κάτι που επιβεβαίωσε η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτά τα συστήματα δεν θα έχουν ραντάρ ή εκτοξευτές, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πλευρά.

Από τη μεριά της, η Ισπανίδα θέλησε να τονίσει ότι η χώρα της βρίσκεται δίπλα στο Κίεβο και θα συνεχίσει να στέλνει ενισχύσεις για να βοηθήσει την Ουκρανία όπως χρειαστεί.

Ελλάδα: Τι θα κάνει πλέον η χώρα μας;

Το θέμα τώρα είναι το τι ακριβώς θα επιλέξει να κάνει η Ελλάδα, που σίγουρα δεν μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τέτοιες πιέσεις από το ΝΑΤΟ και όχι μόνο.

Όπως σας είχαμε αναφέρει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι αν και έχει δεχτεί η Ελλάδα τέτοιες κλήσεις, ωστόσο δε σχεδιάζει να στείλει κάποιο από τα συστήματα αεράμυνας που διαθέτει η χώρα στην Ουκρανία.

Το σίγουρο είναι ότι οι Ουκρανοί τον διαψεύδουν, καθώς σύμφωνα με ουκρανικές πηγές το Κίεβο συνεχίζει να συζητά με την Αθήνα για την αποστολή στην Ουκρανία Patriot.

Μάλιστα φαίνεται ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία, κάτι που μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πίεση σε Ελλάδα και Ισπανία απέδωσε καρπούς – Στέλνουν Patriot στην Ουκρανία οι Ισπανοί!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ