Αρχική » Γεωστρατηγική

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί τον Μητσοτάκη – Συζητάμε με την Αθήνα να μας στείλουν Patriot και πάει καλά η συζήτηση

Πιστεύεται ότι οι αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας «δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Διαψεύδουν οι Ουκρανοί τον Μητσοτάκη - Συζητάμε με την Αθήνα να μας στείλουν Patriot και πάει καλά η συζήτηση

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί τον Μητσοτάκη καθώς σύμφωνα με ουκρανικές πηγές το Κίεβο συνεχίζει να συζητά με την Αθήνα για την αποστολή στην Ουκρανία Patriot.

«Η Ισπανία θα μεταφέρει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία υπό την πίεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανέφερε η ισπανική εφημερίδα Pais, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές», σημειώνει το πρακτορείο avia.pro.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν αυτά τα αμερικανικά συστήματα κλήθηκαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στις αμυντικές του προσπάθειες.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί τον Μητσοτάκη – Συζητάμε με την Αθήνα να μας στείλουν Patriot και πάει καλά η συζήτηση

«Οι Financial Times σημειώνουν επίσης ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τα κράτη μέλη άσκησαν πίεση στην Ελλάδα και την Ισπανία σχετικά με τη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των S-300 και Patriot», τονίζεται.

Πιστεύεται ότι οι αμυντικές ανάγκες αυτών των χωρών «δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας», κάτι που αποτελεί τη βάση για την ανακατανομή των πόρων υπέρ του Κιέβου.

«Απαντώντας σε τέτοιες κλήσεις, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι όντως είχαν ληφθεί τέτοια αιτήματα, αλλά διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα δεν σχεδιάζει να στείλει τα συστήματα αεράμυνας της στην Ουκρανία. Ωστόσο, σύμφωνα με ουκρανικούς πόρους, οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται ακόμη και υπάρχει κάποια πρόοδος», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί τα μαχητικά «Eurofighter»

Άγιο είχε η Φρεγάτα Ύδρα που έριξε drone των Χούτι με το πυροβόλο της – Ήρωες οι Έλληνες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαψεύδουν οι Ουκρανοί τον Μητσοτάκη – Συζητάμε με την Αθήνα να μας στείλουν Patriot και πάει καλά η συζήτηση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ