Αρχική » Γεωστρατηγική

Η Τουρκία και τα ελληνικά F-35 που θα σαρώνουν τα πάντα – Γίνεται ήδη στην Ουκρανία

H αποκάλυψη που έκανε ο ο αρχηγός του στρατού της Σιγκαπούρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημοσίων Συμβάσεων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Η Τουρκία και τα ελληνικά F-35 που θα σαρώνουν τα πάντα - Γίνεται ήδη στην Ουκρανία

Η Τουρκία και τα ελληνικά F-35 που θα σαρώνουν τα πάντα στην τουρκική περιφέρεια και τι γίνεται ήδη στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Σιγκαπούρης.

Ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης, Ενγκ Χεν, αποκάλυψε ότι αμερικανικά F-35 έχουν εμπλακεί ενεργά σε αποστολές που σχετίζονται με την Ουκρανία.

Όπως σημείωσε, ο «στόχος αυτών των αποστολών είναι ο εντοπισμός των ακριβών θέσεων των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων».

«Σε πρόσφατες δραστηριότητες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποίησαν τα F-35 τους για να εντοπίσουν την ανάπτυξη ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων εντός της Ουκρανίας. Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στη συνέχεια στις χώρες του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο αρχηγός του στρατού της Σιγκαπούρης.

Την αποκάλυψη έκανε ο ο αρχηγός του στρατού της Σιγκαπούρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημοσίων Συμβάσεων, σημειώνει το bulgarianmilitary.com.

Η Τουρκία και τα ελληνικά F-35 που θα σαρώνουν τα πάντα – Γίνεται ήδη στην Ουκρανία

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Σιγκαπούρη αποφάσισε πρόσφατα να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες προμηθευόμενη οκτώ επιπλέον μαχητικά stealth F-35A από τη Lockheed Martin.

Το ασιατικό έθνος αγόρασε 12 αμερικανικά μαχητικά stealth F-35B το 2020.

Να σημειωθεί πως το αμερικανικό στελθ μαχητικό χαρακτηρίζεται ως μια «ραδιοηλεκτρονική ηλεκτρική σκούπα», ουσιαστικά ένα προηγμένο εργαλείο ικανό στη συλλογή πληθώρας πληροφοριών.

Την ίδια ώρα πάντως η ρωσική αεράμυνα βρίσκεται, σύμφωνα με ειδικούς, σε «combat reserve mode», μία μάλλον «ασυνήθιστη λειτουργία όπου τα ραντάρ των S-300 παραμένουν παθητικά και με αυτόν τον τρόπο συλλέγουν δεδομένα χωρίς να εκπέμπουν κανένα», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Αυτό το μπερδεμένο περιστατικό οδήγησε τα μέσα ενημέρωσης να το χαρακτηρίσουν ως «πώς οι S-300 ξεγέλασαν το F-35».

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος και το πρόβλημα που δημιούργησε η επιτυχία του

Φρεγάτες: Τα drone καμικάζι αλλάζουν τον πόλεμο στη θάλασσα – Οι επιθέσεις κορεσμού με 12 drone

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία και τα ελληνικά F-35 που θα σαρώνουν τα πάντα – Γίνεται ήδη στην Ουκρανία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ