Αρχική » Γεωστρατηγική

Φρεγάτες: Τα drone καμικάζι αλλάζουν τον πόλεμο στη θάλασσα – Οι επιθέσεις κορεσμού με 12 drone

Η επίθεση των Ουκρανών με 12 ναυτικά drones αυτοκτονίας ήταν αρκετή για να καταστραφεί μία ρωσική κορβέτα 500 τόνων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Φρεγάτες: Τα drone καμικάζι αλλάζουν τον πόλεμο στη θάλασσα - Οι επιθέσεις κορεσμού με 12 drone

Φρεγάτες: Τα drone καμικάζι αλλάζουν τον πόλεμο στη θάλασσα με τις επιθέσεις κορεσμού.

Την ώρα που χρειάστηκαν μόνο δύο αντιπλοϊκοί πύραυλοι για να βυθιστεί το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva των 12.000 τόνων, μία άλλη επίθεση των Ουκρανών με 12 ναυτικά drones αυτοκτονίας ήταν αρκετή για να καταστραφεί μία ρωσική κορβέτα 500 τόνων.

«Ενώ τα drones είναι προφανώς λιγότερο αποτελεσματικά, είναι πολύ πιο απλά στην παραγωγή και την ανάπτυξη από τους πυραύλους. Επιπλέον, η αυτονομία τους επιτρέπει να χτυπούν πλοία αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά», σημειώνει το meta-defense.fr.

Αυτή η νέα απειλή απαιτεί την υποχρεωτική παρουσία πυροβολικών συστημάτων μικρού διαμετρήματος CIWS ικανών τόσο να παρέχουν αντιπυραυλική άμυνα μικρού βεληνεκούς όσο και άμυνα επιφανείας από drone.

Φρεγάτες: Τα drone καμικάζι αλλάζουν τον πόλεμο στη θάλασσα – Οι επιθέσεις κορεσμού με 12 drone

Επίσης απαιτείται να διαθέτουν τα πλοία δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου καθώς και συστήματα όπως το VAMPIRE από την L3 HARRIS ή οι πύραυλοι FZ275 LGR 70 mm που καθοδηγούνται με λέιζερ από την THALES που είναι ενσωματωμένοι στο LMP (Multipurpose Modular Launcher).

Αυτές οι λύσεις θα έδιναν 360° προστασία από πολλαπλές επιθέσεις.

Τονίζεται ότι «κανένα πολεμικό πλοίο, καμίας χώρας, δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιου είδους απειλές».

«Είναι ακόμη χειρότερο για τα πλοία που δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα CIWS ή πυροβόλα μικρού διαμετρήματος τα οποία στη συνέχεια δεν έχουν μέσα να αμυνθούν, ακόμη και έναντι ενός ή δύο drones αυτοκτονίας», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Το ντροπιαστικό συμβάν που θέλουν να ξεχάσουν – Δεν το παραδέχονται ποτέ

Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα που τώρα το ανακάλυψαν οι Αμερικανοί – Δεν το έχουν παραδεχτεί ακόμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Τα drone καμικάζι αλλάζουν τον πόλεμο στη θάλασσα – Οι επιθέσεις κορεσμού με 12 drone». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ