Αρχική » Γεωστρατηγική

Είναι πιθανό να πολεμήσουν Τουρκία και Ισραήλ μαζί;

«Η Τουρκία είναι ο μόνος κρατικός παράγοντας εκτός από το Ισραήλ που έχει εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Είναι πιθανό να πολεμήσουν Τουρκία και Ισραήλ μαζί;

Είναι πιθανό να πολεμήσουν Τουρκία και Ισραήλ μαζί, σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού περιοδικού Military Watch Magazine.

Σύμφωνα με το Military Watch Magazine, οι Τουρκία και οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζει «θα μπορούσε να είναι από τις πρώτες δυνάμεις που θα συμμετάσχουν σε έναν περιφερειακό πόλεμο στην πλευρά του Ισραήλ».

«Το Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει άνευ προηγουμένου αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεών του και της Χεζμπολάχ θα αυξήσουν την πιθανότητα επέκτασης της σύγκρουσης από τη Γάζα και το Ισραήλ τόσο στον Λίβανο όσο και στη Συρία – όπου η Χεζμπολάχ και πολλές άλλες δευτερεύουσες συμμαχικές ομάδες πολιτοφυλακής, είναι σταθερά εδραιωμένες», αναφέρεται.

Είναι πιθανό να πολεμήσουν Τουρκία και Ισραήλ μαζί;

«Η Τουρκία είναι ο μόνος κρατικός παράγοντας εκτός από το Ισραήλ που έχει εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ από τη δεκαετία του 1980», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών Χεζμπολάχ-Ισραήλ θα μπορούσε να προσφέρει στις ένοπλες ομάδες που στηρίζει τη Τουρκία τη βέλτιστη ευκαιρία με την υποστήριξη της Άγκυρας να πιέσουν στη Συρία και να συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια», υπογραμμίζεται.

«Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν μακρά ιστορία στρατηγικής εταιρικής σχέσης τόσο εντός όσο και εκτός του πλαισίου της θέσης της Άγκυρας ως ηγετικού μέλους του ΝΑΤΟ, με το Ισραήλ να έχει λειτουργήσει προηγουμένως τη μοναδική του σημαντική αεροπορική βάση πέρα ​​από το έδαφός του σε τουρκικό έδαφος και να έχει βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό μεγάλου μέρους του Τουρκικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Και οι δύο μοιράζονται επίσης κοινούς αντιπάλους τη Χεζμπολάχ στη Συρία και σε μικρότερο βαθμό το Ιράν. Σε αντίθεση με το Ισραήλ, η Τουρκία και οι συμμαχοί της έχουν επίσης δείξει ισχυρή προθυμία να επιτεθούν στις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, όπου το Ισραήλ απέφυγε να το κάνει», αναφέρεται επίσης στο militarywatchmagazine.com.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη εξέλιξη σχετικά με το Bayraktar TB3

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έφτιαξαν γαλλικό RIM-116 κατά πυραύλων, αεροπλάνων, ελικοπτέρων, μικρών σκαφών, drone, θαλασσίων drone και υποβρυχίων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είναι πιθανό να πολεμήσουν Τουρκία και Ισραήλ μαζί;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ