Αρχική » Γεωστρατηγική

Rafale: Τρόμος από Τουρκία μέχρι Ιράν για τα γαλλικά μαχητικά

Όλοι πια κάνουν δεύτερες σκέψεις πριν επιχειρήσουν το ο,τιδήποτε στην περιοχή.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Rafale: Τρόμος από Τουρκία μέχρι Ιράν για τα γαλλικά μαχητικά

Rafale: Τρόμος από Τουρκία μέχρι Ιράν για τα γαλλικά μαχητικά και τις δυνατότητες επιδρομών και πληγμάτων που διαθέτουν.

Το Ιράν ακύρωσε το δεκαήμερο τελεσίγραφο στους Κούρδους του Ιράκ, αρνούμενο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφο του ιρακινού Κουρδιστάν, υπό τον φόβο των Rafale.

H παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείο έβαλε τους Ιρανούς σε… δεύτερες σκέψεις, αφού ο αραβικός κόσμος και η Τουρκία δεν έχουν ξεχάσει την πανωλεθρία των Τούρκων στην τουρκική βάση Al-Watiya στη Λιβύη.

Στην Al-Watiya Rafale αγνώστου προελεύσεων διέλυσαν σε δύο επιδρομές τους Τούρκους, με την τουρκική αεράμυνα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

Η παρουσία των Rafale στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και των ελληνικών, έχει αλλάξει δραστικά τις ισορροπίες και τα πάντα πλέον περνούν από δεύτερες και… τρίτες σκέψεις.

Rafale: Τρόμος από Τουρκία μέχρι Ιράν για τα γαλλικά μαχητικά

Η Ελλάδα ήδη έχει παραλάβει εννιά Rafale και σύντομα θα παραλάβει και το δέκατο γαλλικό μαχητικό, με τον οπλισμό τους.

Η παρουσία των Rafale αλλά και των F-16 Viper (σ.σ. θα έχει 17 με 18 έως το τέλος του 2023 όσα και τα ελληνικά Rafale το ίδιο διάστημα) στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει προσδώσει απίστευτη αεροπορική ισχύ στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η προσομοίωση αερομαχιών με τους Τούρκους, όπου γαλλικά Rafale και σύντομα και τα F-16 Viper μελετούν τις δυνατότητες των τουρκικών F-16.

To γεγονός ότι η Ελλαδα διαθέτει στον στόλο της τα F-16C/D Block 52+, τα οποία διαθέτει και η Τουρκία, έχουν κάνει την εκπαίδευση των Ελλήνων πιο ουσιαστική, αφού ξέρουν ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουν και ειδικά τις αδυναμίες των τουρκικών μαχητικών.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Μόνο καλοκαίρι μπορούν να χρησιμοποιηθούν – Χαλάνε με το κρύο; Γιατί εξαφανίστηκαν;

Ελληνοτουρκικά: Τύμπανα πολέμου από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με εισβολή στα νησιά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Τρόμος από Τουρκία μέχρι Ιράν για τα γαλλικά μαχητικά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ