Αρχική » Γεωστρατηγική

Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά – Το ελληνικό πρόβλημα

Να σημειωθεί πως στο ελληνικό σχέδιο για ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο διαπιστώθηκε πως υπάρχει ενα σοβαρό πρόβλημα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά - Το ελληνικό πρόβλημα

Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά και κηρύττουν τις περιοχές ως σημεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εμφανίστηκαν και στην Τουρκία οι υποψήφιες Περιοχές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΥΕΚΑ) για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό σταθμό (ΑΠΕ).

Τις υποψήφιες περιοχές ανακήρυξε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Στη δήλωση που έγινε στον ιστότοπο του υπουργείου, αναφέρθηκε ότι οι τέσσερις υποψήφιες περιοχές για υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικών είναι απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά (Bandırma, Bozcaada, Gelibolu και Karabiga).

«Στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού Περιοχών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 09/10/2016 και με αριθμό 29852, οι περιοχές των οποίων τα αριθμητικά στοιχεία δίνονται παρακάτω έχουν καθοριστεί ως Υποψήφιες ΥΕΚΑ Υπεράκτια ΥΕΑ και έχουν ξεκινήσει λεπτομερείς μελέτες για κηρύξει αυτές τις περιοχές ως περιοχές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ανέφερε το υπουργείο.

Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά

Να σημειωθεί πως στο ελληνικό σχέδιο για ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο διαπιστώθηκε πως υπάρχει ενα σοβαρό πρόβλημα.

Τα ελληνικά ραντάρ βλέπουν τις ανεμογεννήτριες ως στόχο ενώ πρόβλημα δημιουργείται και με τα ελληνικά υποβρύχια.

«Τέλος στα αιολικά πάρκα στην θάλασσα για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και τουριστικής ανάπτυξης», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Χρύσας Λιάγγου για την Καθημερινή.

Έτσι, γεωπολιτικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα τα έξι μίλια στις περιοχές του Αιγαίου και της Κρήτης αλλά και τα ανελαστικά επιχειρησιακά σχέδια του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, έχουν θέσει εκτός πάνω από τις μισές περιοχές που είχε συμπεριλάβει το αρχικό σχέδιο ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ελληνικές θάλασσες.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστια αύξηση του πληθυσμού του Πακιστάν

Ουκρανός στρατηγός ε.α.: Ο ρωσικός στρατός μπορεί να φτάσει στο Κίεβο σε 12 ώρες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά – Το ελληνικό πρόβλημα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ