Αρχική » Διεθνή

Ουκρανός στρατηγός ε.α.: Ο ρωσικός στρατός μπορεί να φτάσει στο Κίεβο σε 12 ώρες

Ποιο είπε πως είναι το λάθος του Ζελένσκι.

Διονύσης Αντωνέλλος Διεθνή Viral
Ουκρανός στρατηγός ε.α.: Ο ρωσικός στρατός μπορεί να φτάσει στο Κίεβο σε 12 ώρες

Ουκρανός στρατηγός ε.α.: Ο ρωσικός στρατός μπορεί να φτάσει στο Κίεβο σε 12 ώρες, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι Pryamoy, ο απόστρατος υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σερίβ Κριβόνος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Avia.pro, ο Ουκρανός απόστρατος, «εξέφρασε την ανησυχία του για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων του ρωσικού στρατού από τις ουκρανικές αρχές».

«Μη εκτιμημένοι κίνδυνοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες για την Ουκρανία», σημείωσε.

«Πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να φτάσουν στο Κίεβο σε μόλις 12 ώρες. Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν», είπε ο Κριβόνος.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «έκανε ένα κρίσιμο λάθος υποτιμώντας τις δυνατότητες των ρωσικών στρατευμάτων».

«Μια τέτοια στάση απέναντι στην κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη των γεγονότων σύμφωνα με το πιο δυσμενές σενάριο για την ουκρανική πλευρά», συμπλήρωσε.

Ουκρανός στρατηγός ε.α.: Ο ρωσικός στρατός μπορεί να φτάσει στο Κίεβο σε 12 ώρες

Νωρίτερα, ο Κριβώνος είχε ήδη μιλήσει για τα πλεονεκτήματα του ρωσικού στρατού έναντι των ουκρανικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βασικοί παράγοντες είναι ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός των ρωσικών στρατευμάτων και η ισχυρή υποστήριξη από το κράτος.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι βρήκαν πως η Τουρκία έστελνε στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς M483A1 «παρά την επίσημα δηλωμένη ουδετερότητα της Τουρκίας στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία».

Για μία ακόμα… μαχαιριά στην πλάτη της Ρωσίας από την Τουρκία κάνουν λόγο ρωσικά δημοσιεύματα, μετά την αποκάλυψη ότι «ο ουκρανικός στρατός έλαβε πυρομαχικά διασποράς M483A1 από την Τουρκία».

«Τα τουρκικά πυρομαχικά διασποράς M483A1 δεν είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο επικίνδυνα από τα αμερικανικά. Η χρήση τους επιφέρει σημαντικές ζημιές, και παρόλο που η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, η παράδοσή τους στο Κίεβο δείχνει ότι η Άγκυρα έχει κάνει ένα εχθρικό βήμα προς τη Μόσχα», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλοι στην Τουρκία από την κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ – Μιλούν για πρόκληση!

Τουρκία: Τι σημαίνουν οι προαγωγές στον τουρκικό Στρατό του Αιγαίου και τα Κατεχόμενα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανός στρατηγός ε.α.: Ο ρωσικός στρατός μπορεί να φτάσει στο Κίεβο σε 12 ώρες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ