Αρχική » Γεωστρατηγική

Τουρκία: Γιατί χρειάζεται δορυφόρους για τα Bayraktar και το κόλπο με τον Έλον Μασκ που θέλει να κάνει ο Ερντογάν

Η Άγκυρα επιθυμεί να αποκτήσει μεγάλο αριθμό δορυφόφων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ ή της Γαλλίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Τουρκία: Γιατί χρειάζεται δορυφόρους για τα Bayraktar και το κόλπο με τον Έλον Μασκ που θέλει να κάνει ο Ερντογάν

Τουρκία: Γιατί χρειάζεται δορυφόρους για τα drone της η Άγκυρα και το κόλπο με τον Έλον Μασκ που θέλει να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα του βγει.

Η συνάντηση Έλον Μασκ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ως… κύριο πιάτο την δημιουργία του 7ου εργοστασίου της Tesla στην Τουρκία, όμως θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η κουβέντα των δύο ανδρών δεν έμεινε μόνο σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η χρήση του Starlink και των δορυρόφων του Έλον Μασκ στην Ουκρανία δεν αφήνουν… αδιάφορη την Τουρκία, η οποία κάνει γοργά βήματα και στο θέμα των δορυφόρων.

Η δορυφορική επικοινωνία σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων είναι σημαντικό πλεονέκτημα, του οποίου η Ουκρανία, μέσω του Starlink έχει επωφεληθεί στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Τουρκία: Γιατί χρειάζεται δορυφόρους και το κόλπο με τον Έλον Μασκ που θέλει να κάνει ο Ερντογάν

Θα μπορέσει όμως να συμβεί κάτι ανάλογο και με την Τουρκία; Θα μπορούσε αν έδινε το ΟΚ η Ουάσιγκτον, πράγμα δύσκολο (σ.σ. όχι όμως απίθανο).

Η Τουρκία χρειάζεται τους δορυφόρους της και για την πλοήγηση των τουρκικών drone καθώς με τον αριθμο τουρκικών δορυφόρων που έχει δεν μπορεί να καλύψει σημαντικό αριθμό ωρών πτήσης την ημέρα.

Η Άγκυρα επιθυμεί να αποκτήσει μεγάλο αριθμό δορυφόφων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ ή της Γαλλίας.

Θα τα καταφέρει άραγε ο Ερντογάν; Και αν τα καταφέρει (σ.σ. ήδη αυξάνονται οι τουρκικοί δορυφόροι) θα ακολουθήσει και η Ελλάδα τον δρόμο αυτό;

Διαβάστε επίσης:

Σάββας Καλεντερίδης: Έχουμε εγκαταλείψει την Κύπρο – Στήριξη μόνο στα λόγια

Βόμβα Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο: «Θα ξεκινήσουμε διαδικασία γεωτρήσεων με το Ισραήλ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Γιατί χρειάζεται δορυφόρους για τα Bayraktar και το κόλπο με τον Έλον Μασκ που θέλει να κάνει ο Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ