Αρχική » Viral

Eλληνοτουρκικά: Κοινό σχέδιο δολοφονίας Ατατούρκ – Μεταξα λένε οι Τούρκοι

Οι περίεργες ενέσεις που έγιναν σε Ατατούρκ και Μεταξά πριν τον θανατό τους.

Διονύσης Αντωνέλλος Διεθνή Viral
Eλληνοτουρκικά: Κοινό σχέδιο δολοφονίας Ατατούρκ - Μεταξα;

Eλληνοτουρκικά: Κοινό το σχέδιο δολοφονίας Ατατούρκ – Μεταξα ισχυρίζεται ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιασάρ Γουρσόι.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, βασίζει την έρευνά του σε έγγραφα και αναφέρει ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν πέθανε από κίρρωση αλλά δηλητηριάστηκε από τον Αυστριακό γιατρό του Χανς Έπινγκερ.

Η αιτία του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ (σ.σ. και του Ιωάννη Μεταξά) έχει κατά καιρούς απασχολήσει τους ερευνητές.

Μια νέα μελέτη βασισμένη σε αρχειακά έγγραφα υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ο γιατρός του, γράφει η τουρκική Milliyet.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Ατατούρκ δεν πέθανε φυσικά, δεν είχε άμεση σχέση με την κίρρωση (σ.σ. ο θανατός τους) και δηλητηριάζονταν συστηματικά», σημειώνεται.

Όπως αναφέται ο Δρ. Έπινγκερ έμπαινε μόνος στο δωμάτιο του Ατατούρκ, παρά τους κανόνες, και του έκανε «συνεχώς ενέσεις υδραργύρου».

Eλληνοτουρκικά: Κοινό σχέδιο δολοφονίας Ατατούρκ – Μεταξα;

Το όνομα του Έπινγκερ είναι συνδεδεμένο και με την βασίλισσα της Ρουμανίας, που πέθανε επίσης από κίρρωση.

Ο Δρ. Ο Έπινγκερ έδωσε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας, όταν θα δικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου το 1946 ενώ ήταν γνωστός για τα θανατηφόρα πειράματα που έκανε για το χιτλερικό καθεστώς από το 1933 έως το 1944.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για περίεργους θανάτους ηγετών χωρών εκείνη την περίοδο όπως της βασίλισσας της Ρουμανίας Μαρία, του Ατατούρκ, του Έλληνα πρωθυπουργού Μεταξά και του Βούλγαρου βασιλιά Μπόρις, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ενέσεις πριν το θάνατό τους.

Να σημειωθεί πως στο βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη «ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», γίνεται λόγος για Άγγλο γιατρό ο οποίος και ήταν στο δωμάτιο του Ιωάννη Μεταξά λίγο πριν αυτός πεθάνει, παρακάμπτοντας τουλάχιστον 10 Έλληνες επιστήμονες, πανεπιστημικούς γιατρούς.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο Άτσεσον: Η Κύπρος στην Ελλάδα, το Καστελόριζο στην Τουρκία

Το «Σισμίκ» στο Αιγαίο: Από το «να βαρέσετε πρώτοι» στο «mea culpa»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνοτουρκικά: Κοινό σχέδιο δολοφονίας Ατατούρκ – Μεταξα λένε οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ