Αρχική » Viral

Μουμιοποιημένα πτώματα βρέθηκαν στις Άνδεις. Πρόκειται για γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από 42 χρόνια

Γυναίκα ορειβάτης που έχασε τη ζωή της πριν 40 χρόνια βρέθηκε σε κατάσταση μούμιας στις Άνδεις. Η γυναίκα εντοπίστηκε από τουρίστες. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για ιατροδικαστική εξέταση.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Viral
ένα μουμιοποιημένο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε ένα από τα μονοπάτια των Άνδεων

Ένα μουμιοποιημένο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε ένα από τα μονοπάτια των Άνδεων της Αργεντινής. Πιστεύεται ότι είναι η Marta Emilia Altamirano, που εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία πριν από 40 χρόνια. Προηγουμένως, τέσσερις αποστολές είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να την βρουν.

Η Marta Emilia Altamirano, πιο γνωστή ως Patty, πέθανε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στις Άνδεις τον Μάρτιο του 1981. Έκανε το μοιραίο ταξίδι μαζί με την αδερφή της Κορίνα και τον έμπειρο ορειβάτη Sergio Bossini. Επίσης για μέρος της διαδρομής τους είχαν στην παρέα τους ξεναγό.

Η υπόθεση λύθηκε μετά από 42 χρόνια

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου, οι τρεις ορειβάτες κατασκήνωσαν στους πρόποδες του παγετώνα σε υψόμετρο 4.300 μέτρων. Τρεις μέρες αργότερα ξεκίνησαν την ανάβασή τους στην κορυφή. Σταμάτησαν ξανά στα 5.000 μέτρα για να κατασκηνώσουν και πάλι. Γύρω στις 7:00 μ.μ., η Patty πήγε να εξερευνήσει την περιοχή. Δυστυχώς, έχασε την ισορροπία της και γλίστρησε εκατοντάδες μέτρα στην παγωμένη πλαγιά. Η Κορίνα και ο Σέρχιο έσπευσαν αμέσως σε βοήθεια. Την βρήκαν το επόμενο πρωί, αλλά η 20χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και του δύσκολου εδάφους, το ζευγάρι αποφάσισε να μην πάρει τη σορό, αλλά να πάει για βοήθεια. Η Κορίνα και ο Σέρχιο έφτασαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα στις 29 Μαρτίου 1981 και ανέφεραν το ατύχημα. Όταν η ομάδα διάσωσης πήγε στο σημείο, αποδείχθηκε ότι το σώμα της Patty δεν ήταν πια εκεί. Οι ειδικοί υποψιάζονταν ότι μπορεί να γλίστρησε ακόμα πιο χαμηλά και να καλύφθηκε με ένα στρώμα πάγου και χιονιού. Τα επόμενα χρόνια οργανώθηκαν αρκετές αποστολές αναζήτησης, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα.

Στις 31 Ιανουαρίου 2023, ένα μουμιοποιημένο σώμα βρέθηκε στο Cerro Mercedario, την υψηλότερη κορυφή του Cordillera de la Ramada και το όγδοο ψηλότερο βουνό στις Άνδεις. Οι τουρίστες που τα εντόπισαν, ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν το σώμα του Γερμανού ορειβάτη Andreas Colli, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2002. Το πτώμα αργότερα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Το σώμα ήταν σφιχτά κολλημένο στον παγετώνα και μέρος του πάγου έπρεπε να σπάσει για να βγει. Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο για ιατροδικαστική εξέταση. Τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά όλοι πιστεύουν ότι η Patty βρέθηκε μετά από σχεδόν 42 χρόνια.

Το αντίο στον ΗΡΩΑ Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

F-35 στην Ελλάδα, τρόμος στην Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μουμιοποιημένα πτώματα βρέθηκαν στις Άνδεις. Πρόκειται για γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από 42 χρόνια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ