Αρχική » Viral

Το ισχυρό όπλο κατά βλαβών του ήπατος

Το ήπαρ είναι ένα σημαντικό όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό. Δείτε τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Viral
Ελαιόλαδο

Το ήπαρ είναι ο μεγαλύτερος αδένας και ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. Εάν θέλουμε να λειτουργεί με πλήρη ισχύ για όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εγκαταλείψουμε το αλκοόλ και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, αξίζει να εντάξετε ορισμένα προϊόντα στην καθημερινή σας διατροφή.

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως βελτιώνουν τις μεταβολικές διεργασίες, επιταχύνουν την εντερική περισταλτική, βοηθούν στη διατήρηση του σωστού βάρους, υποστηρίζουν την απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου.

Οφείλουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην παρουσία φυτικών ινών , οι οποίες αφήνουν ένα αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης μειώνουν τη φλεγμονή του ήπατος και βοηθούν στην αναγέννησή του. Τα αποτελέσματα μιας από τις τελευταίες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “Nutrients” επιβεβαίωσαν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 7,5 γραμμαρίων διαιτητικών ινών κατά τη διάρκεια της ημέρας που περιέχονται στο κριθάρι, τη βρώμη και άλλα τέτοια προϊόντα συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ηπατικής ίνωσης.

Φρούτα και λαχανικά

Αξίζει να καταναλώνουμε λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο. Τα λαχανικά Brassica είναι μια πλούσια πηγή ινδόλης, η οποία αποτρέπει το λιπώδες ήπαρ και είναι σε θέση να αναστέλλει την ανάπτυξή του. Τα μούρα, που περιέχουν αντιοξειδωτικά, πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στη διατροφή. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε αρουραίους με ηπατική δυσλειτουργία και δείκτες μεταβολικών ασθενειών, το εκχύλισμα αυτών των φρούτων μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση αυτού του τύπου προβλημάτων υγείας, βοηθώντας πολλούς ασθενείς. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από τη Σαουδική Αραβία.

Ελαιόλαδο

Αυτός ο τύπος λίπαρών βοηθά στην αύξηση της συγκέντρωσης της καλής HDL χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι το ελαιόλαδο μειώνει την πιθανότητα λιπώδους ηπατικής νόσου. Όλα αυτά οφείλονται στην περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ, φαινολικές ενώσεις και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις βλαβερές συνέπειες του οξειδωτικού στρες. Αυτό καθιστά δυνατή την πρόληψη της ηπατικής βλάβης και ακόμη και την αναστροφή της.

Προφητείες για τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο από την Σερβία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ισχυρό όπλο κατά βλαβών του ήπατος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ