Αρχική » Viral

Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία – 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες για έναν χρόνο θα μαζεύουν μπάζα

Συνολικά αναμένεται να εργαστούν 16.000 εργάτες για να επιτευχθεί η απομάκρυνση των ερειπίων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία - 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες για έναν χρόνο θα μαζεύουν μπάζα

Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία από τους δύο σεισμούς καθώς 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες θα χρειαστούν τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο για να μαζεύψουν τα μπάζα από τα ερείπια.

Συνολικά πάνω από 50.000 κτίρια έπεσαν ή είναι έτοιμα να πέσουν, αποτέλεσμα των δύο σεισμικών δονήσεων μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών οι 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες στην Τουρκία που διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα θα χρειαστούν πάνω από έναν χρόνο συνεχόμενης εργασίας για να απομακρύουν τα μπάζα.

Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία – 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες για έναν χρόνο θα μαζεύουν μπάζα

Συνολικά αναμένεται να εργαστούν 16.000 εργάτες για να επιτευχθεί η απομάκρυνση των ερειπίων.

Την ίδια ώρα απίστευτα είναι τα ευρήματα που έρχονται στο φως σε δείγματα από κτίρια που κατέρρευσαν στο Ντιγιαρμπακίρ, τα οποία είχαν ουσιαστικά χτιστεί χωρίς τσιμέντο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, ελήφθησαν δείγματα από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

Όσον αφορά τα δείγματα που ελήφθησαν από το Τμήμα Κατασκευής της Σχολής Μηχανικών, γράφει το milliyet.com, η λάσπη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους μεταφέρθηκε από την κοίτη ενός ρέματος «χωρίς να έχει κοσκίνισμα» ενώ η ποσότητα του τσιμέντου «ήταν πολύ χαμηλή».

Σεισμός στην Τουρκία: Απίστευτα ευρήματα σε δείγματα από κτίρια που κατέρρευσαν στο Ντιγιαρμπακίρ χωρίς τσιμέντο
«Βρήκαμε 2-3 συμπαγείς κωλώνες με το ζόρι», σημείωσε ο Σεντάτ Σαβάς, λέκτορας του πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κτιρίου Yoldaş Apartment των 10 ορόφων όπου το κτίριο που κτίστηκε τη δεκαετία του ’90 είχε δέκα φορες λιγότερη αντισεισμική ικανότητα από το κανονικό, δηλαδή 3-4 Megapascal (MPa). αντί για 35.

Διαβάστε επίσης:

Θαλάσσιες νάρκες από την Ουκρανία σκάνε στις παραλίες της Τουρκίας – Θα φτάσουν και στην Χαλκιδική;

Μαρσέλο: Τραβούσαν τα μαλλιά τους στον Ολυμπιακό με αυτό που είδαν – Τι έγινε στο Ρέντη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία – 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες για έναν χρόνο θα μαζεύουν μπάζα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ