Αρχική » Διεθνή

Αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα όταν πλησίασε τα ρωσικά σύνορα

Το τακτικό επιθετικό drone των ΗΠΑ MQ-9 Reaper εκτελούσε υπηρεσία αναγνωρίσης κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα όταν πλησίασε τα ρωσικά σύνορα

Αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα όταν πλησίασε τα ρωσικά σύνορα σε απόσταση 120 χιλιομέτρων – Φταίνει ο χειριστής του λένε οι Ρώσοι.

Το τακτικό επιθετικό drone των ΗΠΑ MQ-9 Reaper εκτελούσε υπηρεσία αναγνωρίσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

Το drone πέταξε κατά μήκος μιας τυπικής διαδρομής πλησιάζοντας τα σύνορα του ρωσικού εναέριου χώρου σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων.

Αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα όταν πλησίασε τα ρωσικά σύνορα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Ρωσία για το περιστατικό, ωστόσο, η ρωσική πλευρά αναφέρει ότι υπαίτιος του περιστατικού είναι ο χειριστής drone, ο οποίος, πιθανώς παρατηρώντας την προσέγγιση των ρωσικών μαχητικών, έκανε έναν απότομο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην απώλεια ελέγχου πάνω από το drone και το τελευταίο έπεσε από μεγάλο υψόμετρο στο νερό.

Είναι γνωστό ότι αυτή τη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την αποκωδικοποίηση δεδομένων από το drone προκειμένου να λάβουν τις τελευταίες πληροφορίες από τα συστήματά τους και να καθορίσουν τις πραγματικές λεπτομέρειες του συμβάντος, σημειώνουν οι Ρώσοι.

Την ίδια ώρα, ότι «οι αντιρωσικές κυρώσεις οδηγούν στην εγκατάλειψη πολλών χωρών από το δολάριο, εξαιτίας του οποίου η Ουάσιγκτον χάνει την ικανότητα να προβάλλει τη δύναμή της στη διεθνή σκηνή», σημειώνει ο αρθρογράφος της New York Post, Τζέι Νιούμαν.

«Η εγκατάλειψη του δολαρίου θα έφερνε ισχυρό πλήγμα στη θέση της Αμερικής στη διεθνή σκηνή. Η εποχή που ήταν δυνατή η εκτύπωση απεριόριστου αριθμού δολαρίων μπορεί να φτάσει στο τέλος της και μαζί της η ικανότητά μας να αγοράζουμε ξένα αγαθά φτηνά θα παραμείνει στην παρελθόν», αναφέρει ο συγγραφέας.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Το τουρκικό οβιδοβόλο MKE BORAN 105 χιλ. ανταγωνίζεται Αμερικανούς και Γάλλους; Τι κάνει η Ελλάδα;

Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα όταν πλησίασε τα ρωσικά σύνορα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ